28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerBaysaş Fikirtepe’de dönüşüm adasını ikiye çıkardı!

Baysaş Fikirtepe’de dönüşüm adasını ikiye çıkardı!

Fikirtepe’yi İstanbul Anadolu Yakası’nın en prestijli bölgelerinden biri haline dönüştürecek çeşitli nedenlerle uzayan kentsel dönüşüm sürecinde işlerin yoluna girmesiyle birlikte firmalar da birer ikişer sahneye çıkmaya başladı.

516 yapıyı dönüştürecek
Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın riskli alan ilan etmesinin ardından, hazırlanan master plan çerçevesinde dönüşecek olan Fikirtepe’de daha önce 253 binanın bulunduğu bir adada kentsel dönüşüm projesi hayata geçireceğini açıklayan Baysaş, proje gerçekleştireceği ada sayısını ikiye çıkarttı. Böylelikle Baysaş, Fikirtepe’de iki ada, 147 parselde toplam 516 yapıyı dönüştürecek.

180 bin metrekare inşaat yapacak
Baysaş Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, Fikirtepe’de yaklaşık 3 yıl önce başlayan kentsel dönüşüm sürecinde dönem denem sıkıntılar yaşandığını ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Fikirtepe’yi riskli alan ilan etmesiyle planlı ve sağlıklı bir kentsel dönüşüm sürecinin önünün açıldığını kaydetti. Şemsettin Aydın, sıkıntılı dönemlerde karamsarlığa kapılmayıp çalışmalara devam ettiklerini ve Fikirtepe’de anlaşma sağladıkları ada sayısını ikiye çıkarttıklarını söyledi.  Birbirine komşu iki adada proje yapacaklarını anlatan Şemsettin Aydın, “Her iki ada da yaklaşık 12 biner metrekareden oluşuyor. 24 bin metrekarelik bir alanda toplam 516 binanın yıkımını gerçekleştiriyoruz. Toplam inşaat alanımız 180 bin metrekare civarında olacak. Bu alanın yüzde 40’ını yeşil alan ve sosyal donatı alanlarına ayırıyoruz” dedi.

Toplam 5 blok olacak
Fikirtepe’de planlı ve sağlıklı bir kentsel dönüşüm için kentsel tasarım ve master plan çalışması yapıldığına dikkat çeken Şemsettin Aydın, Baysaş olarak da projelerini bu planlar çerçevesinde hazırladıklarını anlatarak, “Birinci proje adasında 26’şar kattan oluşan 3 blok yer alacak, diğer adada ise 2 blok yer alacak. Projemiz, konutlardan ve blok altında bulunan bazada yer alacak ticari alanlardan oluşacak. Proje içinde ayrılan geniş yeşil alan ve sosyal donatı alanları içinde İspanyol Merdivenleri ve yürüyüş alanları bulunuyor. Projemiz duvarlarla örülü bir site değil, 24 saat yaşayan bir merkez olarak planlandı” diye konuştu.

Yıkım ve hafriyat başladı
Proje alanı için yıkım ve hafriyat ruhsatlarını aldıklarını ve yıkımların devam ettiği bilgisini veren Şemsettin Aydın, mimari ekibin, yeni plan notları ve Fikirtepe master planı çerçevesi içinde proje çalışmalarına devam ettiğini kaydetti. Aydın, mimari proje çalışmalarının kısa sürede tamamlanarak 2 ay içinde de ruhsat sürecinin tamamlanacağı bilgisini vererek, 2014’ün Mart ya da Nisan ayında eş zamanlı olarak her iki adada da projenin satışına başlayacaklarını açıkladı.

“Fikirtepe Anadolu yakasının yıldızı olacak”
Fikirtepe’nin, Anadolu Yakası’nın en merkezi konumunda yer aldığını belirten Şemsettin Aydın, “TEM bağlantı yoluna yakın, E-5’in hemen yanı başındaki Fikirtepe Anadolu’nun Avrupa’ya açılan kapısı olarak değerlendirilebilir.  Konumu itibariyle İstanbul’un en değerli bölgelerinden biri olan Fikirtepe, nitelikli projelerin hayata geçmesiyle birlikte, İstanbul’un en merkezi, en prestijli yaşam, iş, ticaret alanlarından biri haline dönüşecek. Fikirtepe’nin çevresinde bulunan 8 üniversite ve hemen yanı başındaki Medeniyet, Doğuş Üniversitesi gibi üniversiteler de Fikirtepe’yi cazip kılacak etkenler arasında yer alıyor.  Fikirtepe, 7/24 yaşayan bir merkez olarak, yerel alıcıların yanı sıra, yabancı alıcılarından da ilk tercih edecekleri bölgelerin başında gelecek” diye konuştu.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI