27 Mart 2024 Çarşamba
Ana SayfaYazlık ProjelerBayramda tatil yapmak isteyeceğiniz 10 harika yer 'Fotoğraflarla'!

Bayramda tatil yapmak isteyeceğiniz 10 harika yer ‘Fotoğraflarla’!

1. Aile Tatillerinin Vazgeçilmezi Erdek

erdek

Ailece çıkılan tatillerin en ideal adreslerinden biri olan Erdek, Bandırma'ya 40 dakika mesafede. Marmara Bölgesi'nden çok fazla uzaklaşmayı düşünmeyen ve ekonomik tatil arayışında olanlar için önerebilirim. Burada konaklama için otel ya da pansiyon seçenekleri bulabilirsiniz. Sahile birçok kıyısı olan Erdek'te denize girebileceğiniz güzel plajlar var. Biraz daha sakin ve doğayla iç içe bir plaj ortamı isterim derseniz, 15-20 dakika mesafedeki Ocaklar Köyü'nü veya Ocaklar'dan hemen sonra gelen Narlı Köyü'nü tercih edebilirsiniz.

2. Yurtdışına Gider Gibi Yapmak İçin Kıbrıs

kıbrıs

Kıbrıs bizim için vize almadan ve fazla masraf yapmadan ülkeden uzaklaşmanın en kolay yollarından biri sanırım. Birçok seyahat firması şimdiden bayram özel Kıbrıs turlarını hazır etmiş durumda. Dilerseniz bu tarz turlardan faydalanabilir ve bir rehber eşliğinde Kıbrıs'ı gezebilirsiniz. Yok ben bağımsız olmak istiyorum derseniz gitmişken yapmanız gerekenleri şöyle sıralayayım. Bellapais'te gün batımını seyredin, Girne Limanı'nına sıralanmış güzel mekanların birinde akşamınızı geçirin, geleneksel Kıbrıs yemekleri için ise Archway Restoran'a gidin.

3. Damla Sakızı Tadında Günler İçin Cunda Adası

Cunda 170720141538183899208.jpg (500×300)

Ayvalık adalarından Cunda, benim gibi ruhu Egeli olanlar için harika bir adres. Taş evleri, dar sokakları, tarihi dokusu, damla sakızı aromalı lezzetleriyle mutlaka görülmesi gereken bir yer. Deniz kenarında uzun saatler geçirmek istiyorsanız, gündüzleri Sarımsaklı Plajı'na gidip, akşamlarınızı Cunda'da geçirebilirsiniz. Gitmişken meşhur Taş Kahve'ye uğramayı unutmayın.

4. Huzuru Uzaklarda Aratmayan Marmara Adası

marmara ada

Türkiye'nin Gökçeada'dan sonra ikinci en büyük adası Marmara, aileyle yapılan tatillerde sık sık tercih edilen yerlerden. Marmara Adası'na düzenli olarak deniz seferleri düzenleniyor. İstanbul, Tekirdağ, Erdek ve Silivri'den yaz boyunca sık sık gemi kalkıyor. Konaklama için birçok otel ve daha ekonomik pansiyon seçenekleri mevcut. Gitmişken mutlaka adaya özgü bir lezzet olan peynirli patlıcan yemeğinin tadına bakın.

5. Size Özel Deneyim Kalem Adası

kalem

İzmir'in Dikili ilçesinde, Bademli Köyü'ne bağlı bir adacık Kalem Adası. Adada hizmet veren yalnızca bir konaklama tesisi var. Doğası, muhteşem bitki örtüsü, masmavi denizi ve tarihi dokusuyla görenleri kendine aşık ediyor. Gitmek isterseniz önceden rezervasyon şart. Özel bir tatil planlamak isteyenlere önerilir.

6. Tarih ve Doğayı Buluşturan Side

side

Tatilden beklentisi doğa, deniz ve tarihi bir yolculuk olanlar Side'yi çok sevecektir eminim. Hem çok güzel bir denizi ve uzun plajları hem de tamamını gezmesi uzun saatlerinizi alacak bir antik kenti var. Antalya'nın minik şirin bir beldesi olan Side'de çok fazla konaklama seçeneği var. Bütçenize göre turistik lüks otelleri, ya da butik otel veya pansiyonları tercih edebilirsiniz.

7. Caretta Caretta'ların Mekanı Kaş

Kaş

Caretta caretta'ların yuvası, Akdeniz'in en mükemmel kıyılarından Kaş, son zamanlarda gitgide popüleritesini arttırarak tam bir tatil cenneti haline geldi. Deniz mahsüllerine meraklıysanız burada mavi yengeçin tadına bakabilirsiniz. Gitmişken Kekova'daki Simena Atnik Kenti'ni gezmeyi de unutmayın.

8. Doğa Sporları İçin Fethiye

fethiye

Denize ve güneşe doymak için gidilecek daha iyi bir yer olamaz herhalde. Gündüz Ölüdeniz sahillerinde denizin tadını çıkarabilir, yamaç paraşütü yapabilir, akşam da eğlencesi bol sahil mekanlarından birinde keyif yapabilirsiniz. Burada mutlaka bir akşamınızı Ölüdeniz'deki Help Beach Bar'da geçirin, Saklıkent'i görün ve terkedilmiş bir Rum köyü olan Kayaköy'ü keşfetmeye gidin. Oradaki teyzelerin yaptığı meşhur sac böreğini tatmayı da unutmayın sakın.

9. Sakin Bir Balıkçı Kasabası İğneada

İğneada

Tatil için Akdeniz kıyılarından sıkılanlar ya da farklı sahiller keşfetmek isteyenler varsa aranızda, sizi Trakya'nın incisi İğneada ile tanıştırabilirim. Burası Karadeniz kıyısında 22 km'lik sahil şeridi olan bir balıkçı kasabası aslında. Tatilciler güzel ve geniş plajı nedeniyle sıklıkla tercih ediyor burayı, hatta kamp kurmaya gelenler bile var. Alternatif bir tatil arayışındaysanız eğer, İğneada'yı düşünebilirsiniz.

10. Yunan Adaları'na Selam Çakan Gökçeada

gökçeada

Türkiye'nin en büyük adası Gökçeada'da yapacak çok şey var. Geniş ve rüzgar alan Kefalos koyunda windsurf ve kitesurf yapabilir, eski Rum köyleri olan Dereköy ve Zeytinliköy'de bir tarihi gezinti yapabilir, bol denize girip, taze deniz mahsullerinin tadına bakabilirsiniz. Gitmişken Mustafa'nın Kayfesi'nde kahvaltı edin ve bir akşamınızı Kaleköy'deki Pembe Kaval Bar'da geçirin mutlaka

(Radikal)

 

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI