22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerBaşakşehir Türkiye’ye model oldu!

Başakşehir Türkiye’ye model oldu!

Türkiye'de 2002'den sonra kentsel dönüşüm ve yeni yapılaşma projeleri hız kazandı. 1994 yılından itibaren sıfırdan kurulmaya başlanan İstanbul-Başakşehir ilçesi Türkiye'ye model oldu. Bölgede KİPTAŞ ve TOKİ öncülüğünde inşa edilen düzenli konutlar, nüfusu 5 yılda 200 binden 370 bine yükseltti. Kayabaşı olarak bilinen bölgeye, 60 bin konutluk TOKİ projesi sayesinde özel sektör akın etti. Konforlu ve düzenli yapılaşma modeli olarak başlayan Kayabaşı bölgesi, Kayaşehir projesine dönüşerek birçok yere örnek uygulama oldu. 
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde hayata geçirilen Başakşehir projesi, 1997'de 3 bin konutla başladı. Daha sonra yenileri yapılmaya devam etti. 1999 depreminde sağlamlığı test edilince, yeni yaşam alanı olarak talep arttı.
 
2002'de AK Parti hükümetinin düzenli konut projesiyle birlikte KİPTAŞ'ın konutlarından ayrı olarak TOKİ de konut inşasına başladı. Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 bin konut inşa edilen Başakşehir'de Kayabaşı olarak belirlenen bölgeye 60 bin konutluk yeni bir çalışma yapıldı. İlk aşamada 20 bin konut teslim edilen yeni yaşam alanı ile birlikte ilçe nüfusu 200 binden 370 bine yükseldi. Kayabaşı mevkisi olarak bilinen bölgenin adı Kayaşehir oldu. 
 
Özel sektörün devleri de yeni konut hamlesinde yer almak için yatırımlar gerçekleştirdi. Mevcut imar planlarındaki yerleşimlerin tamamlanması durumunda bir milyon kişinin yaşayacağı bir kent oluşacağını belirten Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "İnsanlar eskiden başımı sokabileceğim bir evim olsun derken, şimdi çocuğumun oynayacağı bir park, yürüyüş yapabileceğim alanlar, nefes alabileceğim yeşil alanlar olsun istiyor. Başakşehir'de yeni yapılan projeler de bu ihtiyaçlar karşılanırken ülkemizdeki ekonomik duruma uygun yapılaşmalar yürütülüyor. Başakşehir, Türkiye'deki yeni şehirleşme modelini ortaya koyduğu bir yer haline dönüştü. Bu hükümetimiz, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyesi ile birlikte oluşan bir model oldu" açıklamasında bulundu.
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI