20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerBanka Finansmanlı Dönüşüm Projesi

Banka Finansmanlı Dönüşüm Projesi

DenizBank, ticari sorumluluklarının yanı sıra taşıdığı toplumsal sorumluluk çerçevesinde kentsel dönüşümün lider bankası olmayı hedefliyor. Bu kapsamda Türkiye’nin ilk banka finansmanlı kentsel dönüşüm projesinin teslimi sağlandı. DenizBank Konut ve Taşıt Finansmanı Grup Müdürü Hakan Varol bu finansman ile İstanbul’un Sultangazi ilçesinde ilk kentsel dönüşüm startını verdikleri projelerinin kat maliklerine teslimini yaptıklarını ve projeyi mutlu sona ulaştırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. 
 
2013 itibariyle Türkiye’deki mevcut konut stokunun 20 milyon adet civarında olduğuna dikkat çeken Varol, “Bu stokun yaklaşık 5 milyon adedi kaçak ruhsatsız evlerden oluşuyor. Ayrıca ekonomik ömrünü tamamlamış, değişim zorunluluğu bulunan 1.5 milyon adet konut da mevcut stok içerisinde bulunuyor. Bu rakamlara nüfus artışını da eklediğimizde Türkiye’de 2023 yılına kadar 8 milyon adet konutun yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Şu anda teslimini yaptığımız kentsel dönüşüm projemizde olduğu gibi DenizBank’ı tercih edecek tüketicilere birçok avantaj getiriyoruz. DenizBank olarak kentsel dönüşüm projesinin ilk yıkım anından yeni evlerin teslimine kadar müşterilerimizin yanındayız.” dedi. 
 
Kentsel dönüşüm için DenizBank avantajları 
 
Kentsel dönüşümde DenizBank’ı tercih edecek müşteriler devlet desteklerinden faydalanabilecek. Devlet tarafından yapılacak yardımların yanında DenizBank’ı tercih ederek kentsel dönüşüm kredisi kullanmak isteyen müşterilerden dosya masrafı, ekspertiz ücreti, ipotek ücreti alınmayacak. DenizBank ayrıca sürecin başlangıcı sayılan Riskli Yapı Tespit Raporu’nun masrafını karşılayacak. Vatandaşlar DenizBank’ın 444 36 34 numaralı Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Hattı ve www.denizbank.com web sitesi üzerinden de bilgi alabilecek.
 
DenizBank’ın özel eğitimli Kentsel Dönüşüm Danışmanları, müşterilerin kentsel dönüşüm taleplerini yerlerinde dinleyerek ücretsiz Dönüşüm Danışmanlığı hizmeti verecek. İnşaat süresince ana para ödemesiz dönem, devlet katkısıyla konut kredilerinde yıllık yüzde 4 (iş yerleri için yıllık yüzde 3) faiz desteği, DenizBank ile çalışacak olan müteahhit firmalardan proje tamamlama garantisi alınması, her aşamasında inşaat seviyesinin kontrolü, taşınma anında indirimli nakliye desteği ve yeni evine geçen DenizBank müşterilerine yeni evleri için sağlanan özel indirim imkanlarını içeren Kentsel Dönüşüm Destek Paketi de DenizBank’ın sunduğu ayrıcalıklar arasında yer alacak. 
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI