28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerBakanlık'tan 'Mezar' açıklaması!

Bakanlık’tan ‘Mezar’ açıklaması!

Birgün gazetesinin bugün 'Yatacak yeriniz yok' başlığı ile manşete habere Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'dan açıklama geldi. Gazetenin "Bakan Bayraktar'ın aile kabristanı için İstanbul karacaahmet Merzerlığı'nda tarih katliamı yapıldı.5 No’lu adada önce bir çınar ağacı kesildi, sonra eski mezarlar kazılarak tarihi mezar taşları parçalandı, vinçlerle söküldü" iddiasını yanıtlayan Bakanlık şu açıklamayı yaptı.
 
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar’ın İstanbul Karacaahmet Mezarlığı’nda satın aldığı mezar yeriyle ilgili olarak bugün bir gazete çıkan ve internet medyası tarafından da yayınlanan haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur: 
 
1-Bakan Erdoğan Bayraktar Karacaahmet Mezarlığında 28.06.2012 tarihinde, babasının mezarının bulunduğu yerden 108 bin lira karşılığında 7.92 metrekarelik yer satın almıştır. 
 
2-Haberde iddia edildiği gibi Sayın Bakan’ın tarihi mezarlara zarar vermesi söz konusu olmayıp, mevcut yer boş alan olarak satın alınmıştır. 
 
3-Mezar yapımı sırasında insan kemikleri çıktığı ve bunların da başka yere taşındığına dair iddialar da gerçek dışı olup, mezar çalışması tamamen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nün gözetiminde yapılmıştır. 
 
4-Mezarlıkta yapılan sadece istinat duvarının yıkılarak yenilenmesi işlemi olup bu da Mezarlıklar Müdürlüğü’nün kendi tasarrufundaki bir konudur. 
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI