27 Mart 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerBakan Bayraktar riskli bölgeleri açıkladı

Bakan Bayraktar riskli bölgeleri açıkladı

Anadolu Ajansı Editör Masası toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümden 2/B'ye kadar gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bayraktar, kentsel dönüşüm yasasının özünde can güvenliği olduğunu ve işin, siyaset üstü bir iş olduğunu söyledi.

''Tüm aktörlerin, bu işe destek vermesi gerekir. Açıkgözlüğe fırsat vermemek lazım'' diyen Bayraktar, kentsel dönüşümün, özel sektör ve vatandaş eksenli yürütülmesini istediklerini ve belediyeler aracılığıyla bu işi yürütüklerini anlattı. Bayraktar, projeye Türkiye'de dalga dalga, öncelikle fay hattı üzerinde bulunan yörelerden başlayarak uygulamaya koyduklarını, ilk etapta 6 binin üzerinde binanın yıkıldığını belirtti.

İSTEMEYENİN EVİ YIKILMAYACAK

''İstemeyen hiç kimsenin evini yıkmayacaklarını'' söylediklerini anlatan Bayraktar, riskli olduğunu belirleyip Tapu'ya bildirimde bulundukları 304 bina bulunduğunu, bunun 3 bin 40 konuta tekabül ettiğini bildirdi.

RİSK BÖLGELERİNİ AÇIKLADI

Riskli alan ilan edilen yerler Riskli alan ilan ettikleri yerleri de sıralayan Bayraktar, Diyarbakır'ın Sur bölgesinin 187 hektar, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinin 2,5 hektar, Hacıhüsrev'de 900 dönüm, Esenler'in 1 milyon metrekareye yakın, İzmir Karabağlar Cennetçeşme ve Bakanlar Kurulu'nda bekleyen 13 büyük riskli alan olduğunu dile getirdi.

25 BÖLGE VAR

Bayraktar, ''Bunlar Ağrı Patnos, Ankara Altındağ, Çankaya ve Mamak, Bursa Yıldırım, Erzurum Yakutiye, Odunpazarı, Gaziosmanpaşa, Sarıyer ve Zeytinburnu, Sakarya Hendek, Trabzon. Bizde de incelemede olan yaklaşık 25 bölge var'' diye konuştu.

Kapıcı daireleri için düzenleme Bayraktar, ''Zemin kotu altındaki iskanları kaldırmak için çalışmamız bitti, gerek yönetmelik gerekse yasal düzenleme. Bunu en kısa sürede yürürlüğe koyacağız'' dedi.

Bakan Bayraktar, kentsel dönüşüm kredileri için ilk etapta İş Bankası ve Halkbank ile mutabık kaldıklarını, gelecek günlerde de protokol yapacaklarını bildirdi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI