20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerBahçelievler Yenibosna arsası satışa çıkıyor!

Bahçelievler Yenibosna arsası satışa çıkıyor!

Emlak Konut GYO Bahçelievler Yenibosna’daki 36 bin 174 metrekare büyüklüğündeki arsasını arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeli ile 27 Ekim’de ihaleye çıkarıyor.

Bahçelievler Yenibosna Mahallesi 1542 ada 37 parselde yer alan Emlak Konut Yenibosna arsası ihalesi iki oturum halinde yapılacak. İlk oturumu 27 Ekim’de saat 14.30’da yapılacak.

Emlak Konut Bahçelievler Yenibosna plan notları bilgileri

18. Madde uygulaması dışında imar kanunun ilgili maddeleri ile gerçekleştirilecek uygulamalarda (Tevhid-ifraz vb.) donatı alanlarının kadastral parsel alanının yüzde 40’ını geçmesi durumunda bu alanların kamuya bağış yoluyla ya da bilabedel terk edilmesi koşuluyla, Kaks hesabı kadastral parsel alanının yüzde 60’ı üzerinden hesaplanacaktır. (Kadastral Alan=36.332,34 metrekare kaks hesabı için alan=36.332,34*yüzde 60=21,799,40 metrekare)

Ticaret ve hizmet alanlarında; katlı otopark, iş merkezi, ofis, büro, çarşı, çok katlı mağaza, rezidans, alışveriş merkezi, lokanta, otel-model vb. konaklama tesisi, yönetim binaları, banka, finans kurumu ve benzeri fonksiyonlar ile kütüphane, nikah salonu, halk eğitim merkezi, huzurevi, çocuk evi, müze, sinema, tiyatro, kütüphane, sergi salonu vb. gibi sosyal/kültürel tesisler ve çevre planlama koşullarına uygun olmak şartı ile özel sağlık/özel eğitim tesisleri, özel sosyal tesisler(öğrenci yurtları) yapılabilir.

20.001 metrekare ve üzeri büyüklükteki parsellerde Kaks:1.80, yapılaşma alanının tamamının “Turizm tesis alanı” fonksiyonuna ayrılması durumunda Kaks: 2.00’dır.

T1 alanlarındaki, “Turizm Tesis Alanı” uygulaması yapılan parsellerde bağımsız bölüm olarak konut ve ticaret kullanımları yer alamaz, otel dışında iskan edilemez ve birden fazla bağımsız bölüm oluşturulamaz.

Uygulama aşamasında eğitimden dolayı kazanılan sadece birinci ve ikinci bodrum katlar iskan edilebilir. İkiden fazla bodrum kat kazanılması halinde birinci ve ikinci bodrum katlar haricindeki diğer bodrum katlar bina ortak alanı(sığınak, odunluk, kömürlük, tesisat merkezi, otopark vb.) olarak kullanılacaktır. İskan edilen bodrum katlar ile kapalı-açık çıkmalar ve çatı katları emsal değerine dahildir.

Plan genelinde Atatürk Havalimanı mania planı limitleri aşılmayacak olup, mania kriterlerine ve ilgili kurum/kuruluş görüşlerine uygun olarak uygulama yapılacaktır.

(HT Emlak)

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI