23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaYeni ProjelerBahçeli evler, mutlu insanlar!

Bahçeli evler, mutlu insanlar!

Dekar Asmalı Bahçeler hakkında, emlakdream Yayın Yönetmeni Ayla Özer’in mikrofonuna konuşan Dekar DK Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, proje hakkında ev tiplerinden, fiyatlara, projenin lokasyonundan, gelecek projelere kadar ayrıntılı bilgi verdi:

“Dekar Asmalı Bahçeler projemiz Bahçeşehir’de, tamamen bahçeli evlerden oluşan bir proje. İki kısımdan oluşuyor. Toplamda 165.000 metrekare bir alan üzerinde. Şu anda satışına başladığımız kısım ise 50 dönümlük bir alan üzerinde, 228 konuttan oluşan bir proje.

Projemizde 2+1’den 5+1’e kadar değişik büyüklüklerde 8 tip evimiz var. Ama projenin temel özelliği her evin kendine ait kullanaileceği bir bahçesinin bulunması.

Bu tip projeler genellikle çocuklu ailelerin  çok tercih ettiği projeler. Güvenli bir şekilde çocukların rahatlıkla gezip dolaşabildikleri, spor yapabildikleri, geniş spor alanlarının olması, bir tecih sebebi. Komşuluk ilişkileri de burada çok önemli. Çünkü yatay yaşamda en önemli özellik komşuluk ilişkilerinin çok yüksek olması. “

Her evin kendine ait bir bahçesi var

“Asmalı Bahçeler projesindeki en küçük evimiz 119 metrekare, en büyük evimiz ise 188 metrekare. Ama bunlar brüt metrekareler. Net olarak baktığımızda ise büyüklükler 94 metrekare ile 146 metrekare arasında değişiyor.

Hem merdivensiz, tek katlı bahçeli evlerimiz var, hem dublexler var. Bu evlerin her birinin kendisine ait bir bahçesi olacak. Bu bahçe büyüklükleri 30 metrekare ile 300 metrekare arasında değişiyor ama sonuçta her evin kullanabileceği, kendine özel bir bahçesi mutlaka var.”

Bahçe kullanımları tapuya tahsis ediliyor mu?

“Bahçeleri kat yönetim planlarına işliyoruz ve kimin ne kadar bahçeyi kendisinin kullanacağı, yönetim planlarında belirlenmiş oluyor. Tapu tahsisi daha başka bir şey. Çünkü tapu tahsisi olması için evin tamamının müstakil tapulu hale gelmesi lazım ki, bu mümkün değil. Çünkü bu tür sitelerde kat mülkiyeti tahsis ediliyor. Kat mülkiyeti tahsis edildiği için bu tip evlerin bahçelerine “Kullanım hakkı” veriliyor.”

Aidat ve ısınma sorunu

“Bahçeli evlerin aslında aprtman dairelerinden çok fazla bir farkı yok. Çünkü artık teknoloji çok geliştiği için, bu evler apratman dairesi ile aşağı yukarı aynı. Gerekli alt yapılar zaten bizim tarafımızdan yapılacağı için bir sorun yaşanmayacak. İzolasyonlar son derece iyi. Yani bu açıdan bir dark yok. Aidatlar da zaten baktığımız zaman apartman projelerinden çok farklı değil. Bir miktar fazla elbette. Çünkü özellikle güvenlik ve bahçe kullanımı nedeniyle bir miktar daha artı maliyetler var.”

Asmalı Bahçeler’in lokasyonu

“Projemiz lokasyon olarak Bahçeşehir’de. Bahçeşehir zaten, artık neredeyse tüm yolların merkezinde. 3. köprü, havalimanı, kanal, hepsi bu bölgenin içinde. Özellikle yapılacak olan 3. köprü bağlantı yolları projemizin çok yakınından geçiyor. Ayrıca demiryolu zaten Bahçeşehir’in ortasından geçiyor. Ayrıca bu bölge için belediyenin açıkladığı metro yatırımları var. Bunlar bittiği zaman, bölge ulaşım açısından çok daha rahatlayacak.”

Konut fiyatları, ödeme şekli ve teslimat

“Dekar Asmalı Bahçeler projesi 3 etaptan oluşuyor. İlk etabımızda teslimler Aralık 2015, yani yaklaşık 1 sene sonra olacak. İkinci etabı Mayıs 2016, üçüncü etabı ise Ağustos 2016’da olacak. İşaatı devam dedn kısımda arazinin belli bir kısmı firmamıza ait. Bir kısmı ise kat karşılığı yapılmış anlaşmalarla bize geçti.

Şu anda lansman dönemi için indirimli fiyatlarımız var. 450.000 liradan başlayan 880.000 bandına kadar yükselen bir fiyatımız var. Ama metrekare fiyatlarına baktığımız zaman ortalama 4.100 lira civarında. En düşük evimizin fiyatı da, metrekare başına yaklaşık 3500-3600 lira civarında.

Bu evlere isterlerse yüzde 25 peşin vererek, Türkiye İş Bankası ve Yapı Kredi Bankası’ndan kredi kullanıp sahip olabilirler. Veya projenin sonuna kadar bize de borçlanarak ev sahibi olabilirler. Ancak biz firma olarak bitim süresinin sonrasına taksitlendirme yapmıyoruz. Böyle bir ödeme seçeneği düşünenler banka kredisi kullanabilirler.”

Önümüzdeki dönem başka projeler

“Asmalı Bahçeler projemizle birlikte çok yakın bir sürede, belki 3-4 ay içinde Beylikdüzü’nde yeni bir projeye başlayacağız. Onun da anlaşmalarını yapmış, şu anda proje aşamasındayız. Orası da 78 dönümlük bir arsa üzerinde, yaklaşık 380 civarında konuttan oluşan bir proje. Asmalı Bahçeler ile benzer bir konsepte yapılıyor. Satışlarına ise bahar aylarında başlayacağız.”

Dekar Yapı iletişim:

Web: www.dekaryapi.com

Tel: 0212 465 48 94-95

 

Haber: Cem Ertuğrul

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI