24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKonut ProjeleriAvrupa'nın en yüksek binası OKO Towers Haziran'da tamamlanıyor

Avrupa’nın en yüksek binası OKO Towers Haziran’da tamamlanıyor

Moskova Uluslararası İşmerkezi'nde yükselen OKO Towers biri 352 metrelik 85 katlı, diğeri 236 metrelik 49 katlı iki kuleden meydana geliyor. 7 katlı kristal bir yapının üzerinde yükselen projedeki kulelerden biri ofis kulesi, diğeri konut kulesi olarak tasarlandı. Avrupa'nın en yüksek kulesi olarak inşa edilen konut kulesi 352 metre yüksekliğe sahip. Proje dünyanın önde gelen bina veritabanı sitesi Emporis.com’da, “Avrupa'nın en yüksek binası” unvanını aldı.

Teslimlerin Haziran'da başlayacağı proje132 bin 500 metrekaresi ofis, 42 bin 800 metrekaresi otel ve 83 bin 700 metrekaresi konut olmak üzere toplam 290 bin metrekare alandan oluşuyor.   

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Tokman yaptığı açıklamada OKO Towers ile ilgili şunları söyledi: "Ant Yapı olarak uzun yıllardır Rusya’da taahhüt işleri yürütüyoruz. 1999 yılında Rusya’nın yaşadığı büyük ekonomik krizde yine projeler yapıyorduk. Bu bölgede profesyonel ekibimiz ile birlikte önemli projelere imza attık. Bugün Avrupa’nın en yüksek binasını zamanında teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Rusya’nın şu an yaşadığı piyasa şartlarına rağmen Ant Yapı olarak tamamlanması planlanan işleri bitirmeye ve yeni projeler almaya devam ediyoruz.”

387 milyon dolar bedeli ile hayata geçirilen  OKO Towers'ı tamamlayan Ant Yapı yeni projeleri ile Rusya'daki varlığını sürdürüyor. Moskova'nın toplu konut bölgesinde 15 bin yeni konutluk üretecek Ant Yapı Moscow City adı verilen bu bölgede alt ve orta gelir grubuna yönelik konut üretimi yapacak. 

Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, Ant Yapı'nın yeni projesini “Şehrin yoğunluğunu azaltmak için merkeze ek ve kenetli yeni bir şehir kuruluyor. Yeni Moskova denilen bir alan. İnşaatlar başladı, bazı alanlarda yaşam da başladı. A101 adı altında sosyal konut üretiyoruz. Metrekare fiyatları şehrin içinde 4 bin dolardan başlarken, bu bölgede 1.5 – 2 bin dolar” diyerek değerlendirdi. 

Özlem ATİLA / Emlakdream.com

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI