28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerAvrupa'nın en büyük AVM'si açıldı

Avrupa’nın en büyük AVM’si açıldı

Perakende ve gayrimenkul sektöründe ilklere imza atan Rönesans Holding, Avia Park Alışveriş ve Eğlence Merkezi ile Rusları yeni bir yaşam merkezi anlayışıyla tanıştırdı. Moskova’da 24 ay gibi kısa sürede tamamlanan Avia Park AVM,kapsadığı alan bazında Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi olma unvanına sahip.

'Önemli bir birikime sahibiz'

Rönesans Holding tarafından inşa edilen ve 495 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilen Avia Park AVM, 28 Kasım 2014 Cuma günü yapılan törenle açıldı. Törene Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, Rönesans Holding RusyaBaşkanı Avni Akvardar, Rus yetkililer ve Rönesans Holding yöneticileri katıldı.

 

Açılış töreninde konuşan Rönesans Holding Rusya Başkanı Avni Akvardar, Moskova ve Rus halkını Avrupa’nın en büyüğü olan alışveriş ve yaşam merkeziyle buluşturmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

“21 yılda Rönesans, başta Rusya olmak üzere dünyanın 16 farklı ülkesinde çok sayıda önemli projeye imza atarak küresel ekonominin önemli aktörlerinden biri haline geldi. Artık gayrimenkul, altyapı ve sanayi projelerinde çok önemli bir birikime sahibiz, bu birikimle de söz konusu alanlarda dünya devleriyle yarışıyoruz. Önümüzdeki dönemde yatırımlarımız hem Türkiye’de hem de Rusya’da artarak devam edecek. Gayrimenkul ve perakende sektöründe dünyanın en büyük gruplarından biri olmayı hedefliyoruz.”

İnşaat alanı 492 bin metrekare, toplam kapalı alanı 390 bin metrekare olan 4 katlı Avia Park AVM’nin Moskova’nın en nezih ve merkezi semtlerinden birine kurulu olduğuna işaret eden Akvardar, merkezin 5-6 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacağını vurguladı.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI