20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerAvrupalılar'ın Kentsel Dönüşüm merakı

Avrupalılar’ın Kentsel Dönüşüm merakı

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yenilenecek 7 milyon konut, Avrupalı profesyonel yıkım şirketlerinin iştahını kabarttı. Türkiye pazarına yerli ortaklarla girmek isteyen Avrupalılar, kapı kapı dolaşıp görüşmeler yapıyor.
 
Yıkım Müteahhitleri Derneği Başkanı M. Ali Bulut, proje çerçevesinde yaklaşık 10 milyar liralık bir yıkım pazarı oluşacağını belirtti. Bulut, "Almanya başta olmak üzere Fransa, İspanya, İtalya ve Hollanda'dan şirketler derneğe gelip bu alana yatırım yapmak istediklerini belirtti. Hepsi de Türk şirketleriyle ortaklık yapmak istiyor" dedi. Ali Bulut, yıkımın ikinci aşaması başlamadan yabancıların pazara girmek için hazırlık yaptıklarını vurgulayarak 7 Mart'ta düzenlenecek Yıkım Sempozyumu'nda yabancı ve yerli şirketleri bir araya getireceklerini ifade etti. Sempozyuma 15 Avrupalı firma katılacak.
 
Yıkım sırasında ve sonrasında çıkacak atıkların değerlendirilmesiyle ilgili bir yönetmelik üzerinde çalışıldığını da söyleyen Ali Bulut, "Bakanlıkla çalışıyoruz. İlk kez bir yıkım yönetmeliği yayımlanacak. Çünkü bu işin detayları bilinmiyor. AB'den kopyalamadık, yönetmelik Türkiye'ye özel olacak" dedi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI