28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerAvrupa Patent Vekili Erdem Kaya Patent anlattı!

Avrupa Patent Vekili Erdem Kaya Patent anlattı!

Bu yıl  V.si gerçekleştirilen Ulusal Polimer  Bilim ve Teknoloji Kongresi’nde Erdem Kaya Patent Danışmanlık A.Ş. Genel Müdürü ve Avrupa Patent Vekili Erdem Kaya;  “Patent yazma ve başvuru süreçleri”  konulu bir sunumda bulundu.
 
Türkiye Polimer Bilim ve Teknoloji Derneği ve misafir kurumların işbirliği ile 2 yılda bir gerçekleştirilen kongrenin beşincisi bu yıl Tokat’ta Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.    Açılışını Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cemil Alkan’ın yaptığı kongrede Polimer Bilim Ve Teknolojisi Derneği Ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Teoman Tinçer ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü ve Onursal başkan Prof. Dr. Mustafa Şahin konuşma yaptılar. 1-4 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen  V. Ulusal Polimer  Bilim ve Teknoloji Kongresi’nde yerli ve yabancı araştırmacıların bilimsel sunumlarını aktardıkları üç ayrı salonda program yapıldı.
 
Erdem Kaya Patent Danışmanlık A.Ş. Genel Müdürü ve Avrupa Patent Vekili Sayın Kaya, kongrede “Patent yazma ve başvuru süreçleri”  konulu bir sunumla paylaşımda bulundu.  Yurt içinden ve dışından kongreyi izlemek için gelen çok sayıda katılımcı oldu. Ana konusu polimer olan kongrede polimer sektörü ile ilgilenen katılımcılar için patent konusu önemli bir ilgi odağı oldu. Buluş kavramı, patent verilebilirlik şartları, buluş sahibinin hakları gibi temel konular sunumun en önemli bölümünü oluştururken patent yazma konusundaki teknik bilgiler ve patent başvurularına ilişkin mevzuat bilgileri dikkatle dinlendi.
 
Avrupa Patent Vekili ve Elektronik Mühendisi olan Kaya sunumla ilgili olarak “Polimer Kongresi katılımcı profili nedeniyle bilim insanlarının ve akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdikleri bir kongre. Patent konusundaki sunumumuz da bu program içerisinde ilgiyle izlendi.”  dedi.  Özellikle buluşçu öğretim elemanlarının patent konusundaki başvurularının Avrupa ülkelerindeki üniversitelere göre azlığına değinen Erdem Kaya; son dönemde patent konusundaki desteklerin artmasıyla gerek sanayide gerekse akademik ortamda yapılan patent başvurularının arttığını, bunun da hem üniversitelerimiz hem de ülkemiz adına sevindirici olduğunu ifade etti.
 
ERDEM KAYA PATENT BİLGİ YAZISI
 
Erdem Kaya Patent firması fikirlerin değerlere dönüşmesi sürecine en üst seviyede katkı koyabilmek için deneyimli profesyonellerden oluşan ekibiyle müvekkillerine hizmet veriyor.
 
Erdem Kaya Patent Danışmanlık A.Ş. sektörde 15 yıla yakın bir süredir faaliyet göstermekte olan Marka-Patent Vekili ve Avrupa Patent Vekili Erdem Kaya tarafından kurulmuş olup
 
Türkiye’nin birçok köklü kurumuna Fikri Haklar (marka, patent, tasarım, telif hakları) alanında hizmet vermektedir. Müvekkillerinden bazıları her yıl Türkiye’nin en çok patent ve marka başvurusu yapan ilk 10 firması arasında yer almaktadır.
 
Erdem Kaya Patent’in İstanbul ve Bursa ofislerinde konusunda başarılı ve deneyimli, bazıları Türkiye çapında tanınan Patent ve Marka Vekilleri, Avrupa Patent Vekilleri ve Avukatların da yer aldığı profesyonel bir ekip ile hizmet verilmektedir. Patent vekilleri; elektronikten kimyaya kadar geniş bir yelpazeye yayılan teknik alanlarda lisans ve lisans üstü eğitimi almış profesyonellerden oluşmaktadır.
 
Bazıları hukuk kökenli olan Marka Vekilleri ise Türkiye’nin birçok tanınmış markasının yurtiçi ve yurtdışında etkin şekilde korunması görevini başarıyla yürütmektedir.
 
Fikri ve Sınai Haklar alanında uzun yıllar sektörde tecrübe edinmiş ve aktif bilirkişilik rolünü de üstlenen Erdem Kaya Patent Avukatları ise müvekkillerinin bu alandaki her türlü hukuki sorununa cevap verebilecek bilgi ve donanıma sahiptir.
 
Legal500, WTR, Managing IP gibi hukuk alanındaki birçok bağımsız, saygın değerlendirme kuruluşuEdem Kaya Patent firmasının profesyonellerini Fikri Haklar Hukuku alanında Türkiye’nin en iyileri arasında göstermektedir.
 
Erdem Kaya Patent’in kullandığı dünya standartlarındaki yazılım ve sistem altyapısı sayesinde, binlerce dosya sorunsuz şekilde takip edilebilmekte, böylelikle insan kaynaklı hatalardan doğacak hak kayıplarının da önüne geçilebilmektedir.
 
Kendisi de Legal 500 tarafından Türkiye’nin en iyi patent vekilleri arasında gösterilen Erdem Kaya; ulus olarak Dünya’da daha fazla söz sahibi olabilmek ve toplum refahının yükselmesi için iyi fikirlere çok ihtiyaç olduğunu, ancak bu iyi fikirler etkin bir şekilde hukuki olarak korunamazsa istenen katma değerin asla sağlanamayacağına inanıyor. Bu inanç ve hedefle çalışan Erdem Kaya Patent firması iyi fikirlerin hem fikrin sahibi hem de ülkemiz için önemli değerler haline dönüşmesi sürecine en üst seviyede katkı koyabilmek için müvekkillerine hizmet veriyor.
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI