23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKonut ProjeleriAvrupa Konutları TEM 2 projesinde yaşam başladı!

Avrupa Konutları TEM 2 projesinde yaşam başladı!

İstanbul Avrupa yakasında Gaziosmanpaşa'da TEM'in hemen yanıbaşında 3 blok halinde yükselen Avrupa Konutları TEM 2 projesinde teslimler başladı. Projenin detaylarını Avrupa Konutları Satış ve Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen, Emlakdream.com Genel Yayın Yönetmeni Ayla Özer'e anlattı.
 
Röportajın tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz!
 
 
6 ay öncesinden teslim!
 
Tem 2 projemiz TEM'in hemen yanında 3 bin 100 konutluk TEM 1 projemizin karşısında yükseliyor. Projemiz toplam 414 adet konuttan meydana geliyor. Burada da yine söz verdiğimiz gibi bir buçuk sene içerisinde projemizi teslim ettik. Çok güzel butik bir proje oldu burası. Söz verdiğimiz zamandan 6 ay erken teslim ettik. İnsanlar taşınmaya başladı.
 
Dükkanlarda da teslimler başladı!
 
Az konut olması bir avantaj. Altında 30 adet bir ticari dükkan alanı var. Onlarında teslimlerine başladık. Onlarda kafeteryasından marketine kadar değişik konularda dükkanlar olacak.
 
Lokasyon avantajı!
 
Lokasyon avantajı çok önemli. Hemen TEM'in yanında. Maslak Levent Taksim gibi alanlara 15 20 dakika mesafede. 2017 yılında çıkış kapımızın 300 400 metre ilerisine metro durağı geliyor.Mecidiyeköy Mahmutbey metrosu buradan geçecek.
 
Zengin sosyal donatı imkanı!
 
Projemizde açık otopark yok. Altta 4 kat kapalı otopark var. Bunların 2 katı konutlar, 2 katı ise dükkanlar için ayrılmış durumda. Sosyal tesiste kapalı yüzme havuzu, fitness center, sauna, buhar odası gibi alanlarımız var. Yürüyüş yolları, çocuk parkları, çok amaçlı spor sahası var. 
 
TEM 1 projesinden TEM 2 projesine yoğun talep oldu!
 
Projemize daha çok TEM 1 projemizden buraya çok talep oldu. TEM 1'in rahatlığını ve yaşamın kalitesini tadanlar buraya geldi. Daha yeni bir proje hem de TEM 1'den daha lüks. TEM 1'den taşınan çok oldu, TEM 1'de oturup kendi akrabalarını getiren oldu. Tabi bir de bunun yanında burada çevreden yakın lokasyonda Maslak'ta Levent'te işyerleri olan insanlardan yoğun talep geldi. Hemen hemen dairelerin tamamı bitti. Elimizde 30 civarı 3+1 ve 4+1 daire kaldı. 
 
Yüzde 40 prim yaptı!
 
Projemize 2013 yılının Eylül'ünde başladık. 18 ay gibi bir sürede metrekare fiyatlarımız 4 bin 300 liralardan yaklaşık 6 bin liralara dayandı. Yani bu kadar kısa bir süre içerisinde yüzde 40'a yakın bir prim elde etmiş oldu yatırımcılar. Satışı bitirdikten sonra bile daireler pirim yapmaya devam edecek. Lokasyonun getirdiği avantajla fiyatların 7-8 bin liraları bulacağını düşünüyorum.
 
Bölgeden vazgeçmiyoruz!
 
Bu bölgede şuan başka projemiz yok. Vadistanbul'un 3. etabı bu senenin sonunda satışa çıkacak. Vadistanbul'un biraz daha ilerisinde yatırımlarımız var. Bu bölgeden hiç vazgeçmiyoruz önemli lokasyon çünkü. Bir de Ataköy projemiz olacak. Mayıs ayında satışa çıkacağız.
 
 
Konut yatırım araçları içerisinde en büyük paya sahip!
 
2014 yılıyla ilgili istatistikler çıktı. 2013 konut satışlarının 1 milyon 157 bin adetle en yüksek olduğu yıl oldu. Artık bu adedin üzerine çıkılmaz derken 2014 yılında 1 milyon 165 bin konut satıldı. Bunu da nereden baksanız 54 bini yeni konut Türkiye genelinde. İstanbul geneline baktığımızda 225 bin konut satıldı toplamda bununda 103 bin adedi yeni konut. Türkiye'de her yıl 600 bin kişi evleniyor, 150 binde boşanma var. Bir de çocuklar kendi evlerine çıkıyorlar. Şuanda talep hala canlı. İstanbul'da 103 bin konut satılmış Avrupa Konutları 2 bin konut satmış. Konut halen yatırım araçları içerisinde en büyük paya sahip. Konuta ilginin 2015'te de artarak devam edeceğini düşünüyorum.
 
Yatırımcı için sektör cazibesini koruyor!
 
Fiyatlar baktığınız yüzde 25-30 arasında artmış İstanbul'da ama bizim gibi projelerde Avrupa Konutları'nda yüzde 40'lara çıktığını görüyoruz. Yatırımcı için sektör halen cazibesini koruyor. Avrupa Konutları açısından bakarsakta bizden konut satın almış müşterimiz yatırımlarını katlayarak devam edebiliyor.
 
 

Maide KARADAĞ/Emlakdream.com

 
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI