28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerAtıksu arıtma tesisleri anlık takip ediliyor

Atıksu arıtma tesisleri anlık takip ediliyor


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, atıksu arıtma tesislerini online takip ediyor. 10 bin metreküpün üzerinde olan 154 arıtma tesisinden 55'i izlenmeye başlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, "Gerçek Zamanlı Uzaktan Atık Su izleme Sistemleri Çalışmalarına Dair Genelge" ile debisi 10.000 m3/gün ve üzerinde olan arıtma tesislerinin çıkışlarına, gerçek zamanlı(on-line) uzaktan atıksu izleme istasyonlarını kurmaya başladı.

Atıksu izleme istasyonları sayesinde, sürekli ölçüm sistemleri ile alıcı ortama verilen suların temel kalite göstergeleri olan sıcaklık, debi, çözünmüş oksijen, iletkenlik ve pH değerleri sürekli (on-line) olarak ölçülüyor.
İzleme istasyonlarının kurulum çalışmaları ülke genelinde devam ediyor. Genelge kapsamına giren 154 tesisten, 55 tesisin on-line atık su izleme istasyonun bağlantıları yapıldı.

Endüstri tesislerinin arıtma çıkışlarının 7/24 sürekli on-line izlenmesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, kirliliğin yerinde tespitine yönelik müdahale ve mücadele kapasitesi artacak. Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Laboratuvar, Ölçüm ve İzleme Dairesi Başkanlığı bünyesinde yer alan merkezi veri tabanına anlık olarak veriler aktarılacak.

Alınan veriler doğrudan Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca izlenebilecek.

Söz konusu çalışma ilerleyen zamanlarda kademeli olarak daha küçük debili tesislere de uygulanacak.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI