19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden HaberlerAtamalar emlak sektörünün de yüzünü güldürecek

Atamalar emlak sektörünün de yüzünü güldürecek

Eğitim açığını kapatmak için şubat ayında 15 bin öğretmen atamasının gerçekleştirilmesi, öğretmen adaylarını sevindirirken emlakçıların da yüzünü güldürüyor. Özellikle kırsal kesimde aylarca kiracı arayan ev sahipleri için yeni bir gelir kapısı doğuyor. Ev arayan öğretmenler bölgenin eğitim ihtiyacını karşılarken bir nevi de ekonomiye canlılık getiriyor. Tekstilden ulaşıma, nakliyeden emlak sektörüne kadar herkes yarış içine giriyor.

Büyükşehirde fiyatlar tavan yapıyor

İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerde her ne kadar fiyatlar üst seviyelerde olsa da ev arayanın öğretmen statüsünde olması fiyatlara ekstra bir artış getiriyor. Özellikle kaloriferli, güven veren bir yerde ev tutmayı tercih eden öğretmenler ev bulmakta sıkıntı yaşayabiliyor. Bu da bazı maliyetleri yükseltiyor.

Konya iline bağlı Bozkır'a 2014 yılında yapılan atamalarla gelen 78 öğretmen emlak sektörünü canlandırmıştı. Bozkır'da 250 lira civarına düşen kaloriferli evler, atamalarla 400-500 lira arası fiyatlara kadar yükseldi. İlçeye gelen öğretmenler resmi işlemlerin ardından ev arayışına girdi ve ilçede kiralık kaloriferli ev kalmadı. Kaloriferli evi bulamayanlar ise sobalı evleri tutmaya başladı.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI