15 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaKonut ProjeleriArtaş İnşaat'tan 2 yeni proje daha!

Artaş İnşaat’tan 2 yeni proje daha!

Artaş İnşaat'ın Topkapı Cevizlibağ'da hayata geçirdiği Avrup Konutları Kale projesinin dükkan ve ofisleri satışa çıktı. 599 konutluk Avrupa Konutları Kale projesinde 52 adet ofis ve 30 adet mağaza bulunuyor.
 
Projede yer alan ofislerin büyüklükleri 236 metrekare ile 1.061 metrekare arasında, dükkanların büyüklükleri ise 99 metrekare ile 1.182 metrekare arasında değişiyor. Projede ofislerin ortalama metrekare fiyatı 9 bin lira, dükkanların ise 21 bin lira olarak belirlendi. 
 
Avrupa Konutları Kale'de ofislerin fiyatları 1 milyon 926 bin liradan başlıyor 6 milyon 833 bin liraya kadar yükseliyor. Dükkanların 2,5 milyon liradan ile 16 milyon 800 bin lira arasında değişiyor. Projenin sözleşmede Temmuz 2016 olarak yazan teslim tarihinden 3 ay önce teslim edilmesi planlanıyor.
 
Projenin detaylarını Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya paylaştı. Toplantı esnasında Çetinsaya, yeni projelerin müjdesini verirken konut fiyatlarının yüksekliği hakkında da açıklamalarda bulundu.
 
Süleyman Çetinsaya: Konut fiyatlarının yükselmesine ben de üzülüyorum!
 
Arsa maliyetleri yüzünden dar gelirli vatandaş için konut üretilemediğini belirten Çetinsaya, "Dar gelirliden yoğun talep var ama biz ulaşılabilir fiyatlı konut yapamıyoruz. Dar gelirli vatandaşa yönelik TOKİ'nin ürettiği 300 konuta 15-20 bin başvuru geliyor. Konut fiyatlarının yükselmesine üzülüyorum. Bu konuda övünecek noktada değiliz." dedi.
 
Avrupa Konutları Ataköy Eylül'de satışta!
 
Yeni projeler hakkında bilgi veren Çetinsaya, "Çobançeşme projemizi Eylül ayında satışa çıkarmayı planlıyoruz." dedi. Tuhsatı alınan ve proje çalışmaları devam eden Avrupa Konutları Ataköy projesi 2 blok halinde toplam 165 konut 52 ofis ve 15 dükkandan meydana geliyor.
 
Vadistanbul'un 3. etabı olan "Bahçe" Eylül’de satışta!
 
Vadiistanbul projesinin son etabı olarak yükselen Vadistanbul Bahçe projesi Eylül ayında satışa çıkacak. 1.000 konut ve 1.200  home ofisten oluşan Bahçe etabında 120 bin metrekarelik ofis alanı bulunuyor. 
 
Kayaşehir projesi 2016'da!
 
Emlak Konut GYO'nun Kayabaşı 6. etap arsasını açık arttırmayla kazanan Artaş İnşaat'ın o arsa üzerinde geliştireceği projesi seneye kaldı. Konut ve dükkanlardan oluşacak olan projenin 2016 yılının Mart ayı gibi satışa çıkarılması planlanıyor. Artaş İnşaat'ın Kayaşehir arsası toplam arsa alanı 89 bin 246,72 metrekare, emsale esas inşaat alanı ise 119 bin 636,80 metrekare.
 
Toplantı sonrasında ise görüşlerini almak üzere Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ve Avrupa Konutları Satış ve Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen'e mikrofonumuzu uzattık.
 
SÜLEYMAN ÇETİNSAYA RÖPORTAJINI AŞAĞIDAKİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ
 
 
Avrupa Konutları Kale projesinde az sayıda konut kaldığını dile getiren Çetinsaya, konutların teslimine Mart ayında başlanacağını söyledi.  Avrupa Konutları Kale projesinin 6 ayda yüzde 20 prim yaptığını açıklayan Süleyman Çetinsaya: “Bu projeden konut alan vatandaşlarımızdan ilk alanla son alan arasındaki değer farkı bu. 
 
Projede mağazaların yer aldığı caddenin çevreye ve Topkapı'ya ivme kazandıracağını belirten Çetinsaya, "Ofis ve dükkanların bu projemizin bir ara caddesiyle beraber, burada bir alışverişin bankaların bulunduğu, yiyecek içecek restoran ve kafelerin bulunduğu zengin bir sokak haline geliyor. Bu sokağın Topkapı ve çevresine bir ivme kazandıracağını düşünüyorum. " dedi.
 
Seçimlerin konut alımı açısından artık bir etki yaratmayacağını belirten Çetinsaya, "Bizim geçmişten gelen bir alışkanlığımız oluşuyor, aslında oluşması doğru değil. Her seçim bazı iş kollarında yavaşlama getirebiliyor. Bazı vatandaşlarımızın alımını seçimden sonraya bırakacağını duyuyorum. Seçimlerin artık Türkiye'de etkili olacağı kanaatinde değilim. İş piyasasının ve inşaat piyasasının devam edeceği kanaatindeyim. Biz çünkü siyaset yapmıyoruz, ticaret yapıyoruz." dedi. 
 
Yeni projeler hakkında bilgi veren Çetinsaya, "Önümüzdeki Eylül ayında sizinle beraber Ataköy Çobançeşme projemizin lansmanını yapacağız, Vadistanbul projemizin 3. etabını yapacağız. Önümüzdeki Mart ayındada Kayaşehir projemizin lansmanını yapacağız. Yani önümüzdeki 7 ay içinde 3 projemizide tanıtacağız." dedi.
 
Konut fiyatlarının asgari seviye olması gerektiğini belirten Çetinsaya, "Konut fiyatlarını yükselten en önemli şey arsa maliyeti. Arsa maliyetlerinin yükselmesi demek konut fiyatlarının artması demektir. İnşaat maliyetlerimizde çok önemli bir artış olmuyor ama arsa maliyetlerimizin yükselmesiyle konut fiyatları da yükseliyor. Bizim amacımız konut fiyatlarının asgaride kalması ve vatandaşlarımızın konut sahibi olmasını sağlamak." dedi.
 
VAROL TEZMEN RÖPORTAJINI AŞAĞIDAKİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ
 
 
Projenin satışa çıkan ofis ve dükkanları hakkında bilgi veren Tezmen, "Kale projesinde 30  tane mağazamız, 52 adet ofisimiz var. Ofisler 236 metrekare ile 1.061 metrekare aralığında ortalam fiyatları 9 bin lira. Başlangıç fiyatları 1 milyon 926 bin liradan başlıyor 6 milyon 833 bin liraya kadar gidiyor. Dükkanlar ise 99 metrekareden başlıyor 1.182 metrekareye kadar dükkanlarımız var. 2,5 milyon liradan başlıyor, 16 milyon 800 bin liraya kadar fiyat aralığımız var. Dükkanlarda da ortalama metrekare fiyatımız 21 bin lira. " dedi.
 
Dükkanlara daha çok cafe ve restoran tarzında talep geldiğini söyleyen Tezmen, "Yüzde 25'i peşin yüzde 75'i banka kredisi kullanılıyor ama daha çok ticari kredi bazında olduğu için müşterilerimiz bazı bankalardan yüzde yüze kadar kredi kullanma imkanına sahip. Biz mülkiyetin satışını yapıyoruz. Açık arttırma ile satmıyoruz, açık satış yapıyoruz. Sektör farkı gözetmiyoruz. Çünkü mülkiyet hakkı saklıdır çünkü. İsteyen istediği sektörde faaliyet gösterebiliyor. Belli sektörlere odaklaşmadık ama tabi ki çevreye baktığımızda orada üniversitelerin olması, öğrenci yurtlarının olması bir de özellikle sanayi ve işyerlerinin olması daha çok cafe restoran market bazındaki sektörlerin ilgi göstereceğini düşünüyorum. Şuanda gelen taleplerde o yönde." dedi.
 
Mağazaların tamamını satmayı plandıklarını söyleyen Tezmen, "Şuanda mağazaların 3'te 1'ini sattık, ofislerinde yüzde 25'i satıldı. Kiralama yapmıyoruz. Şuandaki düşüncemiz tamamını satmak yönünde. " dedi.
 
Projeye olan yoğun ilginin sebebini açıklayan Tezmen, "Konutlarda yaklaşık yüzde 70'ini bulduk. Elimizde kısıtlı miktarda daire kaldı. Yoğun talebin nedeni, tabi Avrupa Konutları'nın bütün projelerinde satışa çıktığımızda yüzde 30-40'ını satıyoruz ve aşağı yukarı 1,5 sene içerisinde inşaatımız tmamlanıyor satışımızda 1,5 2 sene zarfında bitiyor. Buraya ilginin yoğun olması lokasyonun önemini belirliyor. Çünkü E-5'in hemen kenarında metrobüs durağına 50 metre mesafede, raylı sistemlere 100 metre mesafede aynı şekilde Marmaraya 2-3 kilometre mesafede. Lokasyon çok çok önemli. Tabi çevrede de artık bir dönüşüm başladı sanayiden bir kentsel dönüşüm başladı. Çevrede üniversiteler hastaneler oluşmaya başladı. Hemen yanımızda özel bir hastane daha açılacak. Dolayısıyla İstanbul'un en büyük sorunu trafik biliyorsunuz. Trafiktede artık insanlar uzak yerlerden şehir merkezine gelmek istemiyor. Projemizde şehrin en merkezinde olduğu için yoğun ilgi oluyor. Özellikle kale içi dediğimiz bölge Topkapı, Laleli, Eminönü civarında işyeri olan insanlar ve biraz şehrin dışında olup merkeze gelmek isteyenler için en önemli alternaatif proje oluyor o yüzdende çok yoğun ilgi var. Bir de diğer projelerimize göre butik bir proje. 600 konut var . Butik daha çok ailelerin oturabileceği tarzda planladık. 2 bin 500 metrekare sosyal tesisi var. Kapalı havuzu, saunası, fitnessı bir de bunun yanında squash salonu, basketbol sahası, Türk Hamamı gibi oldukça önemli sosyal olanaklara sahip. Özellikle hem öğrenci kesiminden, hemde çevredeki esnaflardan iş yeri sahiplerinden çok yoğun ilgi görüyor. " dedi.
 
Teslimlerin 3 ay kadar erken yapılmasını öngören Tezmen, "Teslim tarihi bizim sözleşmemizde Temmuz 2016 yazıyor. Tabi her zamanki gibi en az 3 ay teslim edeceğimizi düşünüyorum. Bu ofis ve dükkanlar içinde geçerli. Mart Nisan ayı gibi teslim ederiz diye düşünüyorum." dedi.
 
İnşaatın durumu hakkında da bilgi veren Tezmen, "30 tane dükkan 7 bin 300 metrekare, 52 adet ofis 14 bin 200 metrekare toplam 21 bin 500 metrekare ticari alana sahip. Konutlarda 88 bin 700 metrekare alana sahip. 8 tane konut bloğunun aşağı yukarı 6 tanesi tamamlandı. 2 tanesinde de yüzde 50 seviyede. Tamamına baktığınızda kaba inşaatın yüzde 90'ı tamamlandı ve içeride ince işçiliğe başlandı. Kaba inşaatın Haziran ayında yüzde yüzü tamamlanıyor. Ofis bloğunda da tamamlanıyor. Dolayısıyla ben sene sonuna kadar inşaatın bitip, önümüzdeki sene Mart Nisan gibi teslim edileceğini düşünüyorum." dedi.
 
Dükkanların projeye kattığı değerden bahseden Tezmen, "Dükkanların konumuna baktığınızda bir konutların altında bir de ofis bloğunun altında dükkanlarımız var. Ofislerle konutların arasında çok güzel bir cadde var. Ben bu caddenin İstiklal Caddesi konseptinde olacağını düşünüyorum. Orada hem bir market alanı, küçük dükkanlar var. Çevrede hiç böyle ticari birimler yok. Oralarda cafelerin restoranların ağırlıklı olacağını dünüşüyorum. O caddenin bir yerde buluşma noktası olacağını düşünüyorum. İnsanların nerede buluşalım dediğinde Avrupa Konutları Kale'de buluşalım diyeceğini düşünüyorum." dedi.
 
Kira getirisi ve amortisman süresi hakkında bilgi veren Tezmen, "Avrupa Konutları Kale'deki ofislerin ben ortalama 20 25 dolar seviyesinde metrekarede kira getireceğini düşünüyorum. Dükkanların ise bu rakamların 30 dolar ile 40 dolar arasında değişeceğini düşünüyorum. Dükkanlar 15 – 20 yıl arasında, ofislerde ise 20 – 25 yıl arasında amortisman süresi olacağını düşünüyorum. " dedi.
 
Eylül ayında satışa çıkması planlanan Avrupa Konutları Ataköy projesi hakkında bilgi veren Tezmen, "Avrupa Konutları Ataköy projesinin ruhsatı alındı. Ancak diğer hazırlıklarımız devam ediyor. Tahmnen Eylül ayı gibi oranın satışlarına başlayacağız. 2 bloktan oluşuyor orası daha butik bir proje. 8 bin 800 metrekare alan üzerinde 2 bloktan oluşuyor. Bir bloğumuz rezidans bir bloğumuz ofis. Rezidans bloğumuzda 1+1 ve 2+1'lerden oluşan 165 adet konut olacak. Ofislerde ise yine 230 metrekare ile 300 metrekare arasında bağımsız bölümler olacak. Yine her iki bloğun altında birbirine bağlı şekilde, yarı açık çarşı şeklinde 15 tane dükkanımız var. Oranında ben Avrupa Konutları'nın diğer projelerinde olduğu gibi çereye hareket getireceğini canlılık getireceğini düşünüyorum." dedi.
 

DETAYLI BİLGİ VE İLETİŞİM İÇİN TIKLAYINIZ

 

Maide KARADAĞ/Emlakdream.com

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI