27 Mart 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden Haberler'Arapların gözü Türkiye'de'

‘Arapların gözü Türkiye’de’

Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun Maslak 1453’te projesinden 2013 yılında 2 kule satın alan Abduljawad Holding, uluslararası rezidans işletmecisi The Ascott Limited ile anlaştı. Anlaşmanın imza töreninde konuşan Ali Ağaoğlu,  Suudi Arabistanlı Abduljawad Holding’in Türkiye’ye ve şirketlerine olan güvenini her dönemde gösterdiğini söyledi. Abduljawad Holding’in Türkiye’de siyasi ve ekonomik gerilimin olduğu Gezi Parkı protestoları döneminde 200 milyon dolar ödeyerek Maslak 1453 projesinden 2 kule aldığını belirten Ağaoğlu, “ Abduljawad Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ehsan Abduljawad ile kardeş olduk. Yaptıkları yatırım Türkiye’ye güveni gösteriyor. 17 Aralık olmamam gerektiği halde benim de içinde olduğum bir süreçti. Maddi ve manevi açıdan zor geçen bu dönemde  80 milyon dolar para gönderip Yeniköy’deki otel projemize ortak oldular. Ben olsam öyle bir dönemde bu parayı yollarken tereddüt ederdim” dedi.

100 bin ziyaretçi bekliyor

Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin bitim aşamasına geldiğini, Cadde 1453 için de yerli ve yabancı yatırımcılarla görüşmelere başladıklarını ifade etti. Projelerindeki yaklaşık 5 bin konutun 3’te 2’sini sattıklarını belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Hasan Rahvalı,  “Ticari ünitelerin kiralamasına başlıyoruz. Maslak 1453, ortalama 20 bin kişinin ikamet edeceği bir proje olacak. Ofislerde 15 bin civarında çalışanın yanı sıra sitede çalışanlarla birlikte bu sayı 20 bini geçecek. Günlük ziyaretçi sayısının ise 70 bin civarında olması bekleniyor. Özetle bu projenin günlük nüfusu 100 bin civarında olacak” dedi. Rahvalı, Maslak 1453’te toplam değeri 700 milyon dolar olan 1250 konutu yabancılara sattıklarını kaydetti.

Arapların gözü Türkiye'de

Abduljawad Holding, 24 ülkede 89 merkezde yer alan uluslararası residence markası The Ascott Limited ile de anlaştı. Maslak 1453’ün tasarımı, konsepti, inşaat teknolojisiyle farklı bir proje olduğunu belirten Ağaoğlu “Ascott gibi sadece gayrimenkulden yıllık geliri 65 milyar dolar olan bir dünya devinin Türkiye’deki ilk yatırımının Ağaoğlu ile olması bizim için oldukça önemli” dedi. Abduljawad Holding Başkanı Ehsan Abduljawad ise, “3 yıl önce Ağaoğlu’nu ulaştık ve Maslak 1453’ün mükemmel bir fırsat olduğunu fark ettik. Türkiye’yi yakından izliyoruz ve yeni yatırımlara da açığız” dedi. 
Maslak 1453’te 156 birimden oluşan kule için 10 yıl hizmet verecek The Ascott Limited’in CEO’su Tony Soh da,  “Türkiye’nin yabancı yatırımcılar için çekici bir pazar, rezidanslar içinse önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.  Türkiye’nin istikrarlı bir siyasi ortam bulunuyor” dedi.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI