19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden HaberlerAraplar, Türkiye'den konut almak için sıraya girecek

Araplar, Türkiye’den konut almak için sıraya girecek

Arap Gayrimenkul Yatırımcıları Komisyonu'nun tahminlere göre Arapların bu yıl Türkiye'de 20 bin gayrimenkul alacak. Bu satışlardan ise Türk firmalarının kasasına yıllık 6 milyar dolar sıcak paranın girmesi bekleniyor. Tüketici Hukuku Enstitüsü Genel Başkanı Hakan Tokbaş, geçen yıl Arap yatırımcıların Türkiye'den yaklaşık 5 bin konut ve 3 bin 500 arsa aldığını belirterek, “Arap yatırımcılar en çok İstanbul ve Bursa'da yatırım yapıyorlar ve yapacaklar.

Arap Gayrimenkul Yatırımcıları Komisyonu'nun yaptığı araştırma ve tahminlere göre Arap yatırımcıların bu yıl Türkiye'de 20 bin gayrimenkul almasını bekliyoruz. Bu satın almalar konut ve arsa niteliğinde olacak. 2015, Türkiye'den konut alacak Arap yatırımcıların senesi olacak. Bu yatırımlarla Türkiye'ye 6 milyar dolar sıcak para girişi olacağını tahmin ediyoruz. İnşaat sektörünün ve siyasi iradenin bu yatırımları destekleyici ve kolaylaştırıcı çözüm ve tedbirleri bir an evvel alması gerekiyor” dedi. Arap yatırımcıların, gayrimenkul alımlarında yaşadığı mağduriyetleri gidermek, onların huzur ve güvenli yatırım yapabilmelerini sağlamak adına kısa süre önce Arap Gayrimenkul Yatırımcıları Komisyonu kurduklarını belirten Tokbaş, “Komisyon, Türkiye'de yatırım yapmak isteyen Arapların haklarını korumak ve Türkiye'deki güvenilir dostları olmak için herhangi bir çıkar gözetmeksizin faaliyet gösterecek. Yatırımcılar, her türlü hukuki konuda bize başvurabilirler. Alanında uzman arkadaşlarımız ve bizler, Arapların güvenli yatırım yapması için gereken her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu. 

Öte yandan konut satışlarında mütekabiliyet yasasının etkileri de görülmeye başlandı. Yabancılara konut satışında artış olduğunu belirten Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay şunları kaydetti: “Özellikle yapılan yasal değişiklikler sonucu, eskiden konut almaları mümkün olmayan birçok ülke vatandaşının artık bu hakka sahip olmasının talebi oldukça artırdığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla, orta vadede aylık 4 bin – 5 bin rakamlarına ulaşmak mümkün. Ancak söz konusu rakama ulaşılsa dahi, 60 bin adet konut için yıllık 1 milyon adetlik satış rakamı düşünürsek, bu yine de sektörün ufak bir kısmını oluşturacak.”

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI