27 Mart 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerArap Türk Gayrimenkul Zirvesi'ne Körfez ülkelerinden 500 kişi katıldı!

Arap Türk Gayrimenkul Zirvesi’ne Körfez ülkelerinden 500 kişi katıldı!

25-26 Nisan günü İstanbul’ da düzenlenen 9.Gayirmenkul Fuarı ve fuar kapsamında gerçekleşen Arap-Türk Zirvesi’ nde körfez ülkelerinden yaklaşık 500 kişilik yatırımcı grubu ve ülkelerin üst düzey yöneticileri ağırlandı.
 
Körfez sermayesinden özellikle Kuveyt, Katar, Dubai, Yemen, Mısır gibi ülkelerin Türkiye gayimenkul pazarına olan ilgisini değerlendirmek, yatırım fırsatlarını tanıtmak ve yeni işbirlikleri yaratmak adına 25-26 Nisan günü İstanbul’ da düzenlenen 9.Gayirmenkul Fuarı ve fuar kapsamında gerçekleşen Arap-Türk Zirvesi’ nde körfez ülkelerinden yaklaşık 500 kişilik yatırımcı grubu ve ülkelerin üst düzey yöneticileri ağırlandı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ‘ un da açılış konuşması gerçekleştirdiği organizasyonda, Türkiye pazarı içinde Balıkesir, arap yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardı.
 
Fuarda standı bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi gayrimenkul ve turizm sektöründeki projeleri ile yatırımcılarla buluştu. Balıkesir’ in merkezinde yer alan lüks konut ve ticaret birimlerini içeren karma kullanım projelerinin yanısıra, özellikle Edremit Körfez Hattı’ ndaki turizm projeleri ilgi çekti. Başkan Uğur görüşmelerinde Balıkesir’ in konumu, ulaşım olanaklarından; Kazdağları’ nın doğal güzelliklerinden, termal sularından, Körfez Hattı’ nın mavi bayraklı plajlarından ve kıyı turizmi olanaklarından bahsederek bu bölgelerdeki projelerini anlattı.
 
Yapılan görüşmeler sırasında, Marbae Holding CEO’ su Ahmed Ali Almarbae, Başkan Uğur' un elini sıkmaktan memnun olduklarını ve siyasi iradenin yatırımcıya sahip çıkmasının aranan husus olduğunu belirtirken, Thimarya Commercial Investment CEO’ su Abdul Mageed I.Al Grewi, Sapanca ve Trabzon' un doyduğunu, Balıkesir' in ise geniş coğrafyasında çeşitli zenginlikler barındırdığını söyledi. Taiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Hamad Sair Abdullah Batal ve birçok alışveriş merkezi, otel, perakende, eğlence alanları yatırımları bulunan Dubai merkezli Majid Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Al Majıd ile de toplantı yapıldı. Muhammed Al Majid görüşme sonrası, Balıkesir' in konumunu ve yatırım olanaklarını daha önce fark etmediklerini; ulaşım imkanları, altyapı projeleri ile Balıkesir' in beklemedikleri fırsatları sunduğunu gördüklerini söylerken; Başkan Ahmet Edip Uğur' a farklı ortamlarda kenti tanımalarına fırsat verdiği için teşekkür ettiler.
 
İlk fırsatta Balıkesir' e ziyaret yapmak istediklerini belirten yatırımcılar başkandan randevu talep ettiler. Aynı zamanda görüşmeler sonrası her yıl GYODER tarafından düzenlenen ve bu yıl 7.si Balıkesir’ de 6-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan ‘Gelişen Kentler Zirvesi’ ne yatırımcılar davet edildi. Karşılıklı sıcak ilişkilerin kurulduğu organizasyon sonrası tüm bu gelişmelerin önümüzdeki günlerde kente nasıl yansıyacağı merak ediliyor…

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI