24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKonut ProjeleriAltın Vadi Konakları’nda fırsat!

Altın Vadi Konakları’nda fırsat!

Rafineri Yapı ve İstanbul Altın Rafinerisi işbirliği ile gerçekleştirilen proje sayesinde yastık altındaki altın tasarrufları gayrimenkul yatırımlarına dönüşebilecek.

Yüzde 10 fazlasıyla
Alanında dünyanın sayılı firmalarından birisi olan İstanbul Altın Rafinerisi’ne getirilen yastık altı altınlar, değerinin yüzde 10 fazlası ile nakde çevrilip Rafineri Yapı’nın gayrimenkul projelerinde değerlendirilebilecek. "Yastık altı" altınların ekonomiye kazandırılmasına ve durgunluk yaşayan gayrimenkul piyasasının hareketlenmesine katkıda bulunacak.

“5 bin ton altın ekonomiye kazandıracak”
Açıklamada görüşlerine yer verilen Rafineri Yapı AŞ Başkanvekili Orhan Savaş, yastık altındaki 5 bin ton altının ekonomiye kazandırılmasına katkıda bulunacak projenin detayları ile ilgili Türk halkının geleneksel tasarruf aracının altın olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Ülkemizin dört bir yanındaki vatandaşlarımız tasarruflarının çok önemli bir kısmını altın ile yapar. Bu yüzyıllardır alışılagelmiş bir şeydir. Yaptığımız araştırmalara göre Türkiye’de hane halklarının 5 bin ton civarında yastık altı altın tasarruflarının olduğunu tahmin ediyoruz. Bu gerçekten çok önemli bir rakam. Bu ülkemizin bir zenginlik kaynağı, ancak yastık altında bekleyen bunca altının ekonomiye herhangi bir katkısının olmaması son derece üzücü. Ekonomi yönetiminin, yastık altında bekleyen bu büyük miktardaki birikimin ekonomiye kazandırılması amacıyla attığı bir takım adımlar sonuç vermeye başladı. Yastık altındaki altının ekonomiye kazandırılması ve nispeten durgunluk yaşayan gayrimenkul sektörüne örnek teşkil etmek amacıyla İAR ile ortak bir projeye imza atmaya karar verdik. İstanbul Altın Rafinerisi ile gerçekleştirdiğimiz ortak proje kapsamında, tasarruflarını getiren yatırımcıların altınlarını, piyasa değerinin yüzde 10 fazlası ile nakde çevirecek ve Rafineri Yapı’nın gayrimenkul projelerinde değerlendireceğiz."

Altın Vadi Konakları’nda 102 daire var
Rafineri Yapı’nın yapımına devam ettiği ve Temmuz 2014’de teslimatını yapacağı Altın Vadi Konakları hakkında da bilgi veren Savaş, projelerinin 6 bin 90 metrekare arsa üzerine 5 katlı 8 blok ve toplam 102 daireden oluştuğunu belirtti. Proje kapsamında 82 metrekare-233 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 dubleks ve 5+1 dubleks daireler, açık ve kapalı yüzme havuzu, kapalı oto park, fitness, sauna ve daire sahiplerinin kullanımına özel yaklaşık 4 bin metrekare peyzaj alanı yer alıyor.

Altın Vadi Konakları nerede?
Savaş, projenin lokasyonunun önemli bir noktada olduğunu belirterek, Altın Vadi Konakları'nın ulaşım açısından da merkezi bir lokasyonda bulunduğunu metrobüs, hastane, üniversite, okul ve alışveriş merkezi gibi hayatın önemli noktalarına maksimum 10 dakika mesafede yer aldığını sözlerine ekledi.

(AA)

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI