28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKonut ProjeleriAltan Elmas Sur Yapı'nın 2015 hedeflerini anlatıyor

Altan Elmas Sur Yapı’nın 2015 hedeflerini anlatıyor

Sur Yapı, bugün 2 yeni projesini satışa çıkardı. Projelerden biri Güneşli'de inşa edilen Mirage Rezidans, diğeri ise Sultanbeyli'de İlkbahar projesi. Projenin detaylarını ve gelecek yeni projeleri Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Emlakdream.com Genel Yayın Yönetmeni Ayla Özer'e anlattı.
RÖPORTAJIN TAMAMINI AŞAĞIDAKİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ!

Mirage Rezidans'ta 2+1 ve 3+1'lere ağırlık verdik!
 
Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Güneşl bölgesi bizim daha önce proje yaptığımız bir bölgeydi biliyorsunuz. Corridor projemizi bu ay bitiriyoruz, teslim ediyoruz. Satışlarıda hemen hemen bitti 6 7 daire kaldı. Bölgeden çok memnun kaldık arayışlarımız devam etti. Şimdi Nuryıldız Tekstil arazisi ile anlaştık. Sur Yapı Mirage Rezidans olarak isimlendirdik projemizi. Dinamik bir proje. 3 blok 17'şer katlı toplam 342 adet rezidans daire mevcut. 60 tanede cadde mağazası var. Bitişiğinde ise Metro Cash&Carry var. 1+1'den 4+1'e kadarda daire seçeneklerimiz var. Bu sefer aile konutlarına ağırlık verdik. 2+1 ve 3+1'leri çoğunlukta tuttuk. Corridor projemizde bu daireler yoğun talep gördü. Dolayısıyla biz Mirage projesinde 2+1 ve 3+1'lere ağırlık verdik. 
 
Güneşli'de proje yapan bir daha yapıyor!
 
Yüzde 10 12 inşaat maliyeti artışı var. 2 yılda o yüzden Corridor'da fiyatlar yüzde 25 artması normal. Ayrıca gelişen bir bölge. Güzel bir imar planı var. Kentsel dönüşümü teşvik eden bir plan. Arazi arsa büyüklükleri fena değil. Çok büyük değil ama geliştirebileceğiniz araziler var. Ben 10 yıl sonrasında çok elit bir alan görüyorum. Bakırköy, Florya, Yeşilköy ve Bahçelievler'e sattık. Güzel bir bölge. Ben çok memnunum. Yapan bir daha yapıyor o bölgede.
 
Mirage Rezidans yüzde 20 indirimle!
 
Yüzde 10 indirim yapıyoruz fiyatlarımızda ön lansman indirimi. Yine kredili peşinatlı öderse bir yüzde 10 daha yapıyoruz. Aslında şuanda gelip yüzde 25 peşinat verip 75'ine de kredi kullansa müşterimiz yüzde 20 indirimle konut alma şansı var. Fiyatta ciddi oranda geri geliyor böyle olunca. Erken alma  avantajını kullanmış oluyor. Bizim projelerimiz genelde 2 yıl içerisinde yüzde 60-65'lik bir prim yapıyor.  
 
Konut almada faizler belirleyici bir kriter!
 
KDV bir faktör ama yinede KDV'nin yüzde 1 olduğu alanlarda yok bir miktar daha da olacak. Yüzde 18 KDV ile satmak bir risk tabiki. Tüketici yüzde 18 ödeyecek ama o direk devlet bütçesine gitmiş olacak. Üreticiler yararlanamayacak. Satışlarda zorluk olabilir bu yüzden. Temelde konut talebi çok güçlü. Çünkü ihtiyaç var. İstanbul'un her yıl nüfus artışı var, evlilik boşanmalar var. Biz sektör olarak zaten ancak yeni konut ihtiyacını karşılayabiliyoruz. Bir de eski konutta oturan bir talep var. Yenileme talebi var. Erişebildiği müddetçe insanlar konut piyasası bir 10 yıl daha canlılığını devam ettirir. Dönemsel beklentiler oluyor. İnsanlar bir beklemeye girebiliyor ama sonrası patlama yaşanıyor. Faizler çok belirleyici. Faizlerin düşmeini bizde destekliyoruz o anlamda. Şuanda 0,80 seviyesi konut almak için iyi bir seviye. 
 
İlkbahar projesi 1000 konuta kadar çıkabilir!
 
Sultanbeyli'ye biz geçen sene başlamıştık. Sultanbeyli'de talepten çok memnunuz. Lokasyon avantajlı bir lokasyon. Yeni üçüncü köprü aksının gelip bağlandığı noktaya çok yakın. Uygun fiyatlı erişilebilir konut üretmek anlamında uygun arazi. Yüzde 1 KDV. Kuzey ormanlarına çok yakın. Tem bağlantısı çok kolay. Sultanbeyli gişelerinin açılması iyi bir karar oldu. Biz çok memnun kaldık. Dolayısıyla yeni araziler arayarak İlkbahar projesini geliştirdik. İki etapta 504 konut olmuş olacak. İlk etap 304 konut. 3. 4. etaplarıda olabilir. Bitişikteki arsalarıda katarak yürütmeye çalışacağız. Toplam 1000 konuta kadar çıkabilir.
 
Sur Yapı'dan kentsel dönüşüm atağı!
 
Bizim şuanda Gaziosmanpaşa'da 2,5 yıldır çalışıyoruz. Orada mesafe kat ettik ama kentsel dönüşüm zor. Yenisahra'da 6 aydır çalışıyoruz. Beykoz'da da 1,5 yıldır çalışıyoruz. Zeytinburnu'na bağlı Topkapı bölgesi var. Bizim yılda en az 4 yada 5 projeyi yürütüyor olmamız gerekiyor. Bizim yılda en az 1000 konut hedefimiz var. 
 
Sektörde rekabet çok fazla!
 
Rekabet çok fazla. Bizim sektörümüzü hemen herkes cazip bir sektör olarak görüyor. Karlarımız eski seviyesinde değil. Bunu herkes biliyor. Satmak anlamında daha uzun vadeler daha açık kampanyalar yapmak durumunda kalıyor. Sadece rekabet değil erişilebilirlik olsun diye yapıyoruz aynı zamanda. Projeler büyüdü. 10 yıl önce 100 dairelik proje büyük bir projeyken bugün artık herkesin yaptığı proje haline geldi. Ama sektörde derinleşiyor. Firmaların kadroları oturuyor. Sektör iyi gidiyor.
 
Anadolu'dan proje yapmamız için talep çok!
 
Sur Yapı olarak biz şehirler arası olarak çalışıyorduk. İzmir ve Bursa'da da projelerimiz var. Ankara'dan çok talep var. Eskişehir, Aydın, Malatya'dan talepler geliyor. Belediyelerden kentsel dönüşüm talepleri geliyor. Biz çok dağılmak istemiyoruz. Yeteri kadar büyük bir hacimle çalışıyoruz zaten.
 
DETAYLI BİLGİ VE İLETİŞİM İÇİN TIKLAYINIZ
Maide KARADAĞ/Emlakdream.com
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI