28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerAlsancak Stadı yıkılacak mı?

Alsancak Stadı yıkılacak mı?

Maliye ve Ulaştırma Bakanlıklarında temaslarda bulunmak üzere iki gündür Ankara'da bulunan Başkan Kocaoğlu, Alsancak Stadı'nın kentin vazgeçilmez değerlerinden biri olduğunu ve korunması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
"Önce şunu hatırlatayım: Stat arazisinin 4 bin 239 metrekaresi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tapulu mülküdür. Alsancak Stadı'nın tarihini, İzmirli'de ne gibi duygular yarattığını ve bu kentin beleğinde ne gibi işlevi olduğunu en iyi spor camiası bilir. Elbette kimse riskli bir tesiste futbol oynansın, binlerce insan gelip maç seyretsin diyemez. Ama siz bir yandan Alsancak Stadı'nı riskli yer ilan ederek boşaltma emri çıkarıp diğer yandan buraya ne yapacağınızı söylemiyorsanız, bu karar kafaları karıştırmaktan başka işe yaramayacaktır. Çevre ve Şehircilik bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri Alsancak Stadı'nın yerine ne yapacağını açıklamalıdır. Bu arada İzmir kamuoyuna, Karşıyaka ve Gürsel Aksel Statlarına ilişkin projelerin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne hala gönderilmediğini de hatırlatmak isterim."
 
ALSANCAK'A 90 GÜN YETER
 
Karşıyaka 2'nci Başkanı Azat Yeşil, Alsancak Stadı'nın 90 günde güçlendirilip maçlara açılabileceğini söyledi. İzmir'in önemli müteahhitlerinden biri olan Yeşil, "Bir binada deprem riski varsa, güçlendirilip işlevi korunabilir. Alsancak Stadı'nın tribünleri, acil iş kapsamında ihalesi yapılırsa yaklaşık 4 milyon TL'ye 90 günde güçlendirilir. Hatta 2 ayda açık tribüne çatı bile yapılır. Günümüzde 70 günde viyadük inşaa ediliyor. Takımlar bir kaç hafta farklı statlarda oynadıktan sonra Alsancak'a dönebilir" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet binasına 4 yıl önce depreme dayanıksız raporu verildiğini ancak o günden bu yana güçlendirilmeden kullanıldığını hatırlatan Azat Yeşil, "Şimdi kalkıp Atatürk Stadı'na depreme dayanıklılık testi uygulansa, orası da çürük çıkar. Ayrıca Atatürk Stadı takımlar için avantaj değil, dezavantaj yaratıyor. Olimpiyat statlarında oynayan kulüpler küme düşüyor. Orada seyirci desteğinden yoksun olacağız. Menemen Stadı bile bizim için daha cazip" şeklinde konuştu.
 
ALSANCAK STADI İÇİN YIKIM SİNYALİ
 
İZMİR Valisi Mustafa Toprak, yıkılma riski nedeniyle maçlara kapatılan Alsancak Stadı için, "Dilerim kısa sürede spor alanı olarak yenilenir" dedi. Uzmanların bu aşamada tesisin güçlendirilmesinin mümkün olmadığı yolunda rapor sunduğunu söyleyerek bir anlamda "yıkım" sinyali veren Vali Toprak, "Statta gözlenen yıpranma nedeniyle bu kez hem Gençlik ve Spor Bakanlığı hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları numune alıp inceleme yaptı. Alınan numunelerde demir ve beton kalitesinin çok düştüğü, statta aşırı yıpranma olduğu tespit edildi" ifadesini kullandı.
 
Futbol Federasyonu'nun İl Spor Güvenlik Kurulu'ndan statla ilgili, "Kullanımı riskli" raporunu değerlendirdiğini sözlerine ekleyen Vali Mustafa Toprak, "Federasyon da burada maç oynatma riskini almaz" şeklinde konuştu. Vali Toprak, "Tesisten yararlanan kulüpler bir süre mağdur olacak ama bu incelemeyle gelecekte doğabilecek kötü sonuçların önüne geçildi. Belki de daha sağlıklı tesislere kavuşulacak" yorumunu yaptı. Atatürk Stadı'na e-bilet sisteminin kısa sürede kurulacağını kaydeden Toprak, Alsancak Stadı'ndaki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün de derhal Örnekköy'deki Ulusal Tenis Eğitim Merkezi'ne taşınacağını açıkladı.
Bu arada İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, yıkılma riski nedeniyle kullanıma kapatılan Alsancak Stadı'nın geleceğiyle ilgili bilgisi olmadığını söyledi. "Konu artık bizden çıktı" diyen Tatlısu, "Stadın geleceğiyle ilgili son kararı Futbol Federasyonu verir" şeklinde konuştu.
 
(DHA)

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI