28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerAlmanya'da gayrimenkule yatırım prim getirmiyor!

Almanya’da gayrimenkule yatırım prim getirmiyor!

Alman Ekonomi Enstitüsü'nün (DİW) araştırmasına göre milyonlarca gayrimenkul yatırımcısının evdeki hesabı çarşıya uymuyor. DİW'in yaptığı araştırma sonucu gayrimenkule yatırım yapmak sanıldığı gibi yüksek kazanç sağlamıyor. Ayrıca ev sahiplerinin yaklaşık dörtte birinin ceplerine bir kuruş bile girmiyor. Aksine yüzde 8,5'i gayrimenkule yatırımından dolayı para kaybediyor.

Ev sahibi olanların sadece yüzde 21'inin yıllık yüzde 2'ye kadar kâr elde ettiği tespit edilmiş. Fakat bu gelirler enflasyona göre hesaplandığında ev sahiplerine çok fazla bir şey kalmıyor. Wertgrund gayrimenkul şirleti Başkanı Thomas Meyer "Yıllık ortalama enflasyon değerini yüzde 2'iyi göz önünde bulundurduğumuz zaman, gayrimenkul gelirlerinin yüzde 50'sinin enflasyon sınırının altında olduğu görülecektir." dedi.

Berlin merkezli DİW'in bulgularına göre gelir kayıplarının ana nedeni kiraya verilmiş daireler. Özellikle ev sahipleri ev bakım giderleri, kiracının değişmesi veya evin boş kalması gibi durumları göz önünde bulundurmadan gayrimenkule yatırım yapıldığı ifade edildi.

 (CİHAN)

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI