23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKonut ProjeleriAhmet Kılıç: Evler artık küçülmeli!

Ahmet Kılıç: Evler artık küçülmeli!

983 yılında kurulan Kılıç İnşaat bu zamana kadar Koru Sitesi, Kono Residence, Anfora Konutları, Oftaş İnşaat, Platin Konutları, Of Plaza, FMS Park Village, Japon Home Ofis 3-4-5 projeleri hayata geçirdi. Son dönemde Ataşehir ve Haliç'te Japon Evler projelerine imza atan Kılıç İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kılıç, Emlakdream.com Genel Yayın Yönetmeni Ayla Özer'in sorularını yanıtladı. Röportajımızı sizin için haberimizde derledik.
 
Küçük daireler yatırımcıyı cezbediyor!
 
Öncelikle Japon Evler daha öncede televizyon programlarında da belirttiğimiz gibi küçük metrekarelerden oluşan evler. Bunlar hastaneye, çarşıya, pazara, okula yakın olması gereken projeler. Küçük olduğu için yalnız yaşayan insanların, öğrencilerin, yatırımcıların cazibe projeleri oluyor.
 
Başta Ataşehir ve Haliç'te 2 tane bu tarzda projemiz oldu. Şuan da arsa arıyouruz. Şehir merkezlerinde uygun yerlerde arsa alıp yine aynı projeleri yapmak istiyoruz. Merkezi lokasyonda olması şart, hastaneye, çarşıya, pazara, okula yakın olmazsa satışı zorlanabilir. İnsanlar şehir merkezinde olmak istiyor.
 
Japon Evler, yeni arsalar arıyor!
 
Japon Evler bizim için bir konsept oldu. Merkezi lokasyonda, küçük metrekareler, sosyal donatıları olan projeler tercih ediyoruz. Şuan da Anadolu yakasında iki yerde teklifler verdik. Arsa arayışımız sürüyor, arsaları satın aldığımızda aynı konsepte projeler geliştireceğiz.
 
Bizim konseptimiz her dönemde insanlara hitap ediyor!
 
Japon Evler konsepti her dönemde insanlara hitap ediyor. Ekonomi iyi de olsa kötü olsa. Evlerin metrekareleri küçük olduğu için satış bedelleride küçük oluyor. İnsanların erişebileceği rakamlarda oluyor. Küçük evlere çok ihtiyaç var. Emekli olan, öğrencisi, yalnız yaşayanı büyük ev istemiyor. ısıtması, temizliği masrafı daha az olsun gözüyle bakıyor. 
 
Kentsel dönüşümde de olmak istiyoruz!
 
Kentlsel dönüşüm kapsamında da projeler yapmak istiyorum. Ancak insanlarla anlaşmanın zorlukları var. Siz ne verirseniz verin fazlasını istiyorlar. Biz zaten hakkını veriyoruz ama hakkından fazlasını isteyince uzaklaşıyoruz. Bizde yatırımcıyız sonuçta onun arsası varsa bizde paramızı koyuyoruz. İkisi birleştiği anda proje ortaya çıkıyor.
 
Kentsel dönüşüm anlamında Avrupa yakasında Bakırköy'den Sarıyer'e kadar olan bölgelerle ilgileniyoruz. Şehrin dışındaki bölgelerle ilgilenmiyoruz. 1000 metrekareden 5000 bin metrekaraye kadar olan arsalarla ilgileniyoruz. Kentsel dönüşüm dışında olan yerlere bakıyoruz. Önemli olan projemizi geliştireceğimiz arsayı bulmak. 
 
Güven ortaamı olmayınca yatırımcı korkuyor!
 
İnşaat sektörü şuan sıkıntıda. Sürekli gerilim politikaları var ülkemizde. Böyle olunca da yatırımcıya itici geliyor. Yatırımcı korkuyor yatırım yapmaya. Siyasi konular yatırımı yakından etkiliyor. Güven ortamı oluştuğunda insanlar yatırıma yöneliyor.
 
Evler insanların ihtiyacını karşılayacak büyüklükte olmalı!
 
Yüzde 2,5 nüfus artışına sahip olduğumuz için devamlı ev ihtiyacı olacak. Ev her zaman ihtiyaçtır. Bize göre evlerin küçülmesi lazım. Çok büyük ev yapıp, satışında yüksek fiyatlar istenmesi, içine harcanan para, eşyası, bakımı, faturası, bunları insanlar hep düşünmeye başladı. İnsanların ihtiyacını karşılayacak büyüklükte olmalı evler. 
 
Türk aile yapısı küçüldü. Eskiden kalabalık aileler vardı artık öyle değil. Gençler ayrı eve çıkıyor. Evlenenler ayrı evde yaşamak istiyor. Dolayısıyla yeni ev ihtiyacı var. Önemli olan bu ev ne kadar büyüklükte olmalı. Herkes ihtiyacı olan büyüklükte ev sahibi olmalı.
 

Maide KARADAĞ/Emlakdream.com

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI