23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaYeni ProjelerAğaoğlu CNR 2014'te Finans Merkezi ve My Newwork projesini görücüye çıkardı

Ağaoğlu CNR 2014’te Finans Merkezi ve My Newwork projesini görücüye çıkardı

Yerli ve yabancı yatırımcılar ile sektördeki önemli projeleri buluşturan CNR Emlak 2014 fuarı dün başladı. Fuarın en büyük standına sahip Ağaoğlu adına Hasan Rahvalı ve Niyazi Albay sorularımızı yanıtladı.

RÖPORTAJI İZLEMEK İÇİN RESMİ TIKLAYINIZ 

https://i0.wp.com/www.emlakdream.com/newpics/news/120920141001588209529.jpg?w=696

"Ülkemize döviz girmesini kolaylaştırıcı işler yapmak için de buradayız”

Fuara katılış amaçlarını anlatan Rahvalı  “Biz sadece kendi projelerimizi ön plana çıkarmak için değil, sektörle buluşmak ve ülkemize döviz girmesini kolaylaştırıcı işler yapmak için de buradayız” dedi.  Fuarın en büyük standına sahip Ağaoğlu, fuarda İstanbul 1453, İstanbul Finans Merkezi ve Andromeda projelerini ön plana çıkaracaklar.

Fuarın yabancı yatırımcının ilgisini çektiğini, uçaklar dolusu insan taşındığını söyleyen Rahvalı, “burada Türkiye’nin 5 Milyar dolar olan gayrimenkul satışını katlayabiliriz. Çünkü çok daha yeniyiz yabancıya gayrimenkul satışında. Henüz 2 yıllık bir süreç söz konusu. Ama bundan sonra ivmenin artacağını düşünüyorum. Fuarlar sayesinde yerli üretici ile yabancı yatırımcı daha fazla buluşacaktır.” şeklinde konuştu.

"Diğer proje geliştiricilerin başarılı satışları bizi memnun ediyor"

Ağaoğlu’nun çeşitli yurt dışı yatırımlarına sahip olması ve fuarlara katılması sebebiyle sektörde açık ara önde olduğunu söyleyen rahvalı geçen sene 1 buçuk milyarlık ciro yaptıklarını ve hedeflerinin bunu 5 milyara çekmek olduğunu söyledi. Rahvalı ayrıca: “sektörde diğer proje geliştiricilerin de başarılı satışlar yaptığını görüyoruz ve bu da bizi ülkemiz açısından memnun ediyor” dedi.

Yeni sukuk ihraçları yapılacak

İstanbul Finans Merkezi ile ilgili sorularımızı yanıtlayan Yatırım Direktörü Niyazi Albay, şimdiye kadar proje de 3 ayrı sukuk ihracı gerçekleştirdiklerini fakat bunun bir finans merkezi için yetersiz olduğunu söyledi. İstanbul’un jeopolitik konumunun önemine de vurgu yapan Albay: “İstanbul’dan artık dünyanın her yerine uçuş yapabiliyorsunuz ve projenin bu yönü de çok önemli. Finans merkezi tüm dünyadan finansörleri ve yatırımcıyı buluşturmak için kuruluyor. Burada sadece bankalar olmayacak. Burada altın ve petrol satan firmalar da olacak” şeklinde konuştu.

Reklamsız %20'lik ön talep

Rahvalı,  Ataşehir’de ki yeni projelerinden de bahsetti. Ülker Arena’nın hemen yanında yükselen proje Finans Merkezi’ne de yürüme mesafesinde. İnşaat 113 bşn metrekare kapalı sahadan oluşuyor. 30 bin metrekarelik alanı kule şeklinde ofis ve alt kısmında yiyecek içecek ünitelerinin olacağını söyleyen Rahvalı, “İnsanların çalışma zamanları dışında, konaklama hariç tüm zamanını geçireceği mekanlar oluşturduk. İki tane uluslar arası standartta biri 300 biri 400 kişilik tiyatro salonumuz var. Sanat galerileri ve eğlence alanları mevcuzt. Türkiye’nin ilk mix projesi. Ofis kısımlarını satıp diğer alnlarını kiraya vereceğiz. Adı My Newwork ve şu anda herhangi bir reklam yapmadan projenin %20’si için ön talep aldık” şeklinde konuştu.

 

Ali Doğan Karacık / emlakdream.com

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI