28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerAfetler sonrası barınma ihtiyacına acil çözüm

Afetler sonrası barınma ihtiyacına acil çözüm

 

Vekon, katlanabilir yaşam ünitelerini şimdi de sivil toplum kuruluşları ve ilgili kamu kurumlarının tecrübeleri ve yönlendirmelerini de dikkate alarak altyapı ve üstyapısı hazır olarak tasarladı.

Vekonada, Vekonoba, Vekonest, Vekonas, Vekonant ve Vekonar olmak üzere altı farklı üründen oluşan katlanabilir, çok amaçlı Süper Pratik Yaşam Üniteleri’ni Nisan ayında görücüye çıkaran Vekon, şimdi de geliştirdiği yepyeni bir ürünün hazırlığını tamamladı. Süper Pratik Yaşam Üniteleri kapsamında geliştirilen ürün ile Vekon, altyapı maliyetlerini ortadan kaldırıyor ve yaşamı kolaylaştıran çözümler getiriyor. Van depreminden sonra kullanılan, iki odalı ve ortasında ıslak hacimli çekirdeği olan monoblok yaşam konteynerlerini geliştirerek katlanabilir yaşam ünitesi Vekonant modelini üreten Vekon, şimdi Vekonant’ı kullanarak herhangi bir altyapı yatırımına ve ek malzemeye ihtiyaç duymaksızın her bir ünitede 6 kişilik bir ailenin yaşayabileceği bir toplu yaşam alanı kurguladı.

Vekon Pazarlama ve Satış Direktörü Özgül Yücel, Süper Pratik Yaşam Üniteleri’nin sağladığı avantajlı nakliye, hızlı kurulum ve ekonomik depolama imkânlarına yeni pek çok avantaj ekleyen yaşam ünitesi sayesinde afetler sonrasında acil barınma ihtiyacının çok daha hızlı bir şekilde karşılanabileceğini kaydetti. Ayrıca herhangi bir alt yapı maliyetine gerek olmadığından yeniden kurulum nedeniyle oluşan ekonomik kayıpların da önüne geçileceğini söyleyen Yücel, sözlerine şöyle devam etti:

“Toplu yaşam alanlarında temiz suyun yaşam ünitelerine ulaştırılması ve atık suların boşaltılması için yapılan altyapı çalışmaları yeni geliştirdiğimiz ürün ile ortadan kalkıyor. İki farklı konsept şeklinde tasarlanan toplu yaşam alanında temiz su ve atık su depoları her bir ünitenin kendi içinde ya da merkezi bir noktada tüm ünitelerin bağlandığı büyük depolar şeklinde konumlandırılıyor.

Her bir ünitede bağımsız olarak yer alan temiz su ve atık su depoları birer ton kapasiteli oluyor. Bu depolar 6 kişilik bir ailenin 3 günlük ihtiyacını karşılayabiliyor. Her 3 günde bir tankerler ile temiz su depoları yeniden doldurulurken vidanjörler yardımıyla da atık su depoları boşaltılıyor. Tüm yaşam ünitelerine hizmet eden ve ünitelerden bağımsız olarak konumlandırılan büyük temiz su ve atık su depoları ise 1000’er ton kapasiteli oluyor. Bu ortak depolar ise her birinde 6 kişinin yaşadığı toplam 200 ünitelik bir toplu yaşam alanının 15 günlük ihtiyacını karşılayabiliyor.”

Katlanabilir yaşam ünitesinin üzerine yerleştirildiği şaselerin ise hem atık su depolarını barındırdığını hem de nakliye sırasında 6 kişilik bir ailenin ihtiyaçlarını karşılayacak yatak, masa, sandalye, dolap, buzdolabı ve ocak gibi eşyaların taşınmasını sağladığını ifade eden Özgül Yücel, “Katlanarak bir tırda 6 adet taşınan yaşam ünitelerinin şaseleri ise bir TIR’a 8 adet yüklenerek taşınıyor. Toplu yaşam alanında ise önce şaseler ve ardından katlanmış yaşam üniteleri sadece forkliftler kullanılarak yerleştirilebiliyor. Kurulum ise ünitelerde yaşayacak olanlar tarafında bile hızla ve kolayca gerçekleştirilebiliyor. Toplu yaşam alanındaki elektrik ihtiyacı merkezi jeneratörler kullanılarak karşılanıyor. Aydınlatma, ısıtma, soğutma ve mutfakta sadece elektrikli cihazlar kullanılıyor ve başka herhangi bir enerjiye ihtiyaç duyulmuyor” diye konuştu.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI