28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden Haberler65 Bin konutun inşaası devam ediyor!

65 Bin konutun inşaası devam ediyor!

TOKİ tamamlanan 47, devam eden 137 kentsel dönüşüm projesiyle birlikte 258 bin konut üretmiş olacak.

Van depreminde yaşanan yıkım, dikkatleri deprem riski göz önüne alınmadan inşa edilen denetimsiz, kalitesiz ve çarpık yapılaşmaya çevirdi. Şehirleri insan sağlığını tehlikeye atan çarpık ve kalitesiz yapılardan arındırıp sağlam ve kaliteli yapılar inşa edilmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca sunulan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda onaylanarak yasalaştı. Kamuoyunda kentsel dönüşüm ya da afet yasası olarak adlandırılan tasarı kentlerin yenilenmesinde TOKİ’yi önemli görevler yüklerken, İdare son 9 yılda uyguladığı kentsel dönüşüm projeleriyle önemli başarılara imza attı.

"Fay hatlarına göre dönüşüm"

TOKİ, deprem gibi afetlerde en çok hasar gören gecekondu ve kaçak yapılaşma bölgelerinde kentsel dönüşüm projeleri uyguluyor. Deprem fay hatları haritasına göre yapı stratejisini belirleyen İdare, gecekondu ve kaçak yapılar karşısında “Depreme dayanıklı kentsel dönüşüm” uygulamaları gerçekleştiriyor. İnşaatın yapılacağı arazide jeolojik ve jeoteknik etütler yaptıktan sonra, deprem riski göz önünde bulundurularak en uygun temel tipi ve taşıyıcı sistemine göre binalar inşa ediliyor.

"257 bin konut inşa edecek"

TOKİ, Kentsel Dönüşüm kapsamda son 9 yılda 184 projeyi uygulamaya koydu. Bu projelerden 47’si tamamlanarak 45 bin 24 konut inşa edildi. Halen devam eden 137 Kentsel Dönüşüm Projeleriyle 212 bin 963 konut üretecek. Tamamlanan 47, devam eden 137 Kentsel Dönüşüm Projeleriyle birlikte İdare, 257 bin 987 konut inşa edecek.

"5 bin hektar dönüşecek"

İdarenin halen yürüttüğü 137 Kentsel Dönüşüm Projelerinin protokollere konu olan yüzölçümleri yaklaşık 4 bin 700 hektar. Tamamlanan projelerle birlikte bu alan 5 bin 100 hektar alana ulaşıyor.

"65 bin konutun inşaatı devam ediyor"

TOKİ, devam eden projelerde 70 bin 900 konutun ihalesi sürecini başlattı. 65 bin 967 konutun ise ihalesi tamamlanarak inşaat süreci başladı. TOKİ’nin projelendirme ve yapım aşaması devam eden 136 projesinden, 17’si Ankara, 4’ü İzmir, 17’si İstanbul’da olmak üzere 58 ilde 127 belediye ile işbirliği içinde sürdürülüyor. İdare, önümüzdeki beş yıllık dönemde tüm il merkezlerinde kapsamlı dönüşüm projesi çalışmalarını başlatmayı planlıyor.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI