15 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden Haberler550 yıllık geçmişiyle Kapalıçarşı, tarihi kapılarını bu kez “Tuvanam” için açtı!

550 yıllık geçmişiyle Kapalıçarşı, tarihi kapılarını bu kez “Tuvanam” için açtı!

Tuvanam, 25 parçalık Sonbahar Kış 2015-16 Golden Bazaar koleksiyonu, dünyanın en büyük gayrimenkul şirketinin ülke iştiraki olan Emaar Türkiye’nin katkılarıyla, BMW Türkiye Distribütörü Borusan Otomotiv, Atelier Rebul ve Scholl desteğiyle 24 Mayıs Pazar günü cemiyet, sanat ve moda dünyasından bir çok ismin katılımıyla gerçekleşen bir defilede sunuldu.
 
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir öncülüğünde ihtişamlı günlerine tekrar dönebilmek için büyük bir renovasyon çalışması sürecinde olan Kapalıçarşı, tarihinde ilk kez bir haute couture defilesine ev sahipliği yaptı.
 
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de katıldığı defilenin açılış ve kapanışını Çağla Şikel yaptı, Didem Soydan ve Begüm Yılmaz’ın yanı sıra 22 yabancı manken görev aldı.
 
500’e yakın davetli Kapalıçarşı’nın muhteşem atmosferindeki defilede Tuvana Büyükçınar Demir’i yalnız bırakmadı.
 
Alara Koçibey, Ceylan Çapa, Nur Fettahoğlu, Pelin Karahan, Gonca Vuslateri, Selma Ergeç, Derya Şensoy, Ferhan Şensoy, Yasemin Özilhan, Ebru Akel, Sitare Akdilek, Yocan Ebuzziya, Zeynep Üstünel Emel Acar, Ayşe Kucuroğlu, Aslı Ekşioğlu, Emine Kütük, Banu-Timur Savcı, Cem- Okşan Mirap, Özlem Güsar, Merve Kotil, Hande Çokrak, Niyazi Erdoğan defileye katılan isimler arasındaydı.
 
Defile bitiminde selamlamaya tüm mankenlerle birlikte çıkan Tuvana Büyükçınar Demir ayakta alkışlandı.
 
Hacer Yeni’nin kaleminden Kapalıçarşı’nın ilham olduğu defileye özel bir öykü yazıldı ve öyküye paralel olarak Atelier Rebul imzasıyla koleksiyona özel bir koku tasarlandı.
 
Haute couture bakış açısıyla eklektizmin doruğunda, dönemsiz bir koleksiyona imza atan Tuvanam koleksiyonunda, sofistike ve bohem Tuvanam kadını tüm ihtişamıyla karşımıza çıkıyor.
 
Tuvana Büyükçınar Demir, mevsimlerini lodos ve poyraz rüzgarlarının belirlediği, içerisinde dünyanın en eski çarşısına, gün doğum ve batımlarına aşık kadınların gezindiği altından aleme dair bir koleksiyon sunuyor. Romantik ve kararlı. Serüvenci ve korkusuz.
 
Tasarımcı bizleri, Fransız dantellerine altın tozunu bulaştırıp işlemelerle zenginleştirdiği ve transparan parçalarla daha da esrarengiz ve sofistike bir hale büründürdüğü bu eşsiz haute couture rüyasıyla sandal ağacı kokulu zamanlara götürüyor.
 
Bakır ve inci tonları, taş rengi, antik gold ve pudra tonlarının kullanıldığı tasarımlarda inci ve kristal işlemeler, deri üzerine nakışlar, 3 boyutlu işlemeler kullanılıyor. Dantel üzerine antik gold ve bakır işlemelerle boyutlandırılmış detaylar dikkat çekiyor.
 
Müzikleri Doğuş Çabakçor imzası taşıyan defilenin koreografisini Öner Evez, stylingini Hakan Öztürk yaparken, makyaj Icon34, saç ise No 21 ile İbrahim Zengin tarafından hazırlandı. 
 
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI