19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKonut Projeleri3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin tanıtım filmi!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin tanıtım filmi!

Müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği İstanbul'un ulaşım sorununa çözüm getirecek mega projeyi dün Başbakan Ahmet Davutoğlu  açıkladı.  Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katıldı. 
 
3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesinin tanıtım filmini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.
 
 

 
2020'de hizmete girecek!
 
3,5 milyar dolara mal olması planlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli, Marmaray ve Avrasya Tüneli'nden sonra boğazı 3. kez bağlayan geçiş olacak. 3. katlı planlanan projede hhemn metro, hem karayolu geçişi olacak. 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin 2020 yılında hizmete açılması öngörülüyor.
 
Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak proje 5 yıl içinde tamamlanacak. 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin orta katı metro diğer katı ise karayolu geçişi olacak. Proje tamamlandığında İncirli-Söğütlüçeşme arası metroyla 40 dakikaya, Hasdal ile Ümraniye arası karayoluyla 14 dakikaya inecek.
 
Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin ihalesi bu yıl yapılacak. 2019 yılında test sürüşlerinin yapılması planlanan proje 2020 yılında hizmete girecek.
 
 
9 raylı sistem birbirine bağlanacak!
 
3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli, 6,5 kilometrelik uzunluğa sahip olacak. Mega projeyle beraber 9 raylı sistem birbirine bağlanacak. Proje Boğaziçi, FSM ve Yavuz Sultan Selim köprülerini de birbirine bağlayacak. 
 
 
 
3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli geçiş ücreti ne kadar olacak?
 
Geçiş ücretlerine yönelik çalışmaların devam ettiğini ifade eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Avrasya tünelinde 4 dolar, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde 3 dolar civarında. Bunların altında olacağını düşünüyorum." dedi.
 
3. Tüp geçit güzergahı!
 
 
3. Havalimanı tamamlandığında 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak!
 
İstanbul'da Marmaray ve yüksek hızlı tren projelerini hizmete açıldı. 3. Köprü ve dünyanın en büyük havalimanı olacak 3. havalimanında inşaat çalışmaları devam ediyor. İlk fazı 29 Ekim 2017'de açılacak olan üçüncü havalimanı tamamlandığında toplam 150  milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. 
 
Maide KARADAĞ/Emlakdream.com

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI