19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden Haberler2B'den Kentsel Dönüşüme 750 Bin Lira

2B’den Kentsel Dönüşüme 750 Bin Lira

2013 yılında kentsel dönüşüme 1 milyar liralık ödenek aktarılacağını açıklayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ödeneğin 750 milyon lirasının 2B arazilerinin satışından, 250 bin lirasının ise çevre fonlardan sağlanacağını belirtti.
 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013 bütçe görüşmelerinde Türkiye'nin riskli konutlarının 'Kentsel Dönüşüm' yöntemiyle yenilenmesine bütçeden 1 milyar lira aktarılacağı müjdesini verdi. Buna göre söz konusu ödenek, 750 milyon TL'si 2B arazilerinin satışından, 250 milyon TL'si ise çevre fonlarından olacak. Riskli yapıların fen ve sanat norm ve standartlarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerine dönüştürülmesi amacıyla Kentsel Dönüşüm Programı'nı başlatıldığını hatırlatan Bakan Şimşek, deprem başta olmak üzere Türkiye'yi her türlü afet riskine karşı daha güvenli hale getirileceğini söyledi. Şimşek projeye 2013 yılı bütçesinde, Çevre Katkı Payı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermayesinden gelen tutarla birlikte, yaklaşık 1 milyar lira kaynak ayrıldığını bildirdi.
 
5 MİLYARLIK İŞ YAPILABİLECEK
 
Buna göre söz konusu ödenek, 750 milyon TL'si 2B arazilerinin satışından, 250 milyon TL'si ise çevre fonlarından olacak. Bütçede ayrılan 1 milyar TL'nin çarpan etkisinin de olacağına dikkat çekilerek, bu ödenekle 5 milyar TL'lik iş yapılabileceği belirtiliyor. Geçen yıl kentsel dönüşüm projesi için ayrılan 1 milyar TL'lik kaynağı yetersiz bulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerde 1 milyar TL ek bütçe talep etmişti. Bakanlık yetkilileri tarafından istenilen ödeneğin karşılanmaması durumunda, ortaya çıkan ek ihtiyacın bütçenin diğer kalemlerinden karşılanması gerekeceği belirtilmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çalışmasına göre eski bina, 12 adımda kentsel dönüşüm süreciyle yenilenebilecek.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI