23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden Haberler2B Rayiç Bedelleri İnternette

2B Rayiç Bedelleri İnternette


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bazı illerde 2B satışlarının başladığını ifade ederek “Çok ciddi ilgi var” dedi.
 
Şimşek, dün düzenlediği basın toplantısında, “Rayiç bedelleri de www.milliemlak.gov.tr sitesinde, il il, peyderpey, sistemi açmaya başladık” diye konuştu. Şimşek, lojman satışları konusunda da, “Güvenlikle ilgili olan ve mahrumiyet bölgelerindeki lojmanlar satılmayacak” dedi.
 
Fazla mesailer
Şimşek, Adalet ve Maliye Bakanlığı personeline yeniden mesai ödemesi yapılıp yapılmayacağını sorusu üzerine, “Belirli projeler için belli bir süre için fazla mesai gerekiyorsa bakanlar Kurulu Kararı ile tabi ki bu ödenir. Ama bunun dışında, otomatik olarak kurumlar itibariyle ‘herkese fazla mesai’, anlayışını terk ettik” diye konuştu.
 
Elektronik ticaret konusunda bankalarla çok yakın işbirliği içerisinde olduklarını belirten Şimşek, şöyle devam etti:
“Tüm bankalardan detaylı sanal pos bilgilerini alıyoruz. Elektronik ticaretle uğraşan girişimcilerimizi buradan uyarıyorum; çünkü güvercinle para gönderilemediğine göre, bu elektronik ortamda yapılıyor. Elektronik ortamda yapılan her şey Maliye’nin gözetimindedir. Daha sonra bu bilgiler analiz ediliyor. O nedenle kayıt dışı elektronik ticaret çok daha zor.” Şimşek, “Bizim işimiz e-ticarete engel olmak değil tam aksine önünü açmak. 2023’te e-ticaret 350 milyar lirayı bulacak” dedi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI