20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden Haberler2B arazilerinde satışlar başladı

2B arazilerinde satışlar başladı


Antalya Defterdarı Hidayet Mat, Maliye Bakanlığı'nın 7 Şubat tarihli izin ve talimatları gereğince 2B arazilerinin satışlarının başladığını açıkladı. Hidayet Mat, Antalya'da 2B Arazileri ile ilgili 94 binden fazla kullanıcı bulunduğunu, tüm başvurular değerlendirildiğinde 2B arazilerinde başvurunun yüzde 90'ı geçtiğini bildirdi.

2B arazilerinde hak sahibi kullanıcıların satın alma başvurusunda bulunabilmeleri için son tarihin 26 Şubat 2013 olduğunu açıklayan Hidayet Mat, 2b Arazisi kullanıcı vatandaşların, sunulan bu fırsatlardan yararlanmaları için belirtilen sürede başvurularını yapmaları gerektiğini ifade etti.

400 metrekareye kadar indirim

Mat, daha önce başvuru sahiplerinden tahsil edilen bedellerin de, peşin satışlarda satış bedelinden, taksitli satışlarda peşinat bedelinden veya kalan taksitlerden mahsup edileceğine değindi. Daha önce tahsil edilen başvuru bedellerinin taşınmazın satış bedelinden fazla olması durumuna da açıklık getiren Hidayet Mat, bu durumda da ferağ (Mülkiyet hakkının devri) işleminin gerçekleştirilmesinden itibaren 30 gün içinde ilgilinin başvurusu üzerine iade edileceğini kaydetti.

Getirilen düzenlemeyle hak sahiplerine doğrudan satılacak taşınmazların bedelinin, taşınmazın 400 metrekareye kadar olan kısmı için rayiç bedelin yüzde 50'si, fazlası için rayiç bedelin yüzde 70'i üzerinden hesaplanacağını belirten Hidayet Mat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Peşin ödemelerde satış bedeline yüzde 20 oranında daha indirim uygulanması sonucunda taşınmazın 400 metrekareye kadar olan kısmı için rayiç bedelin yüzde 40'ı, fazlası için rayiç bedelin yüzde 56'sı üzerinden hesaplanacak. Böylelikle taşınmazın 400 metrekareye kadar olan kısmı için rayiç bedelin yüzde 60'ı, fazlası için rayiç bedelin yüzde 44'ü oranında indirim yapılmış olacak.

BAŞVURU BEDELİ ARANMAYACAK

Mat, 2B arazilerinin satış ve iadesiyle ilgili 6292 sayılı Kanun'un 26 Nisan 2012'de yürürlüğe girdiğini ve bu tarihten itibaren başvuruların alınmaya başlandığını hatırlattı. Alım gücü olmayan 2B hak sahibi vatandaşların kolayca başvurularını yapmaları ve arazilerini satın alabilmeleri için 4 Şubat'ta yürürlüğe giren 6412 sayılı Kanun ile bazı düzenlemeler getirildiği söyleyen Mat, artık 2b Arazisi satın alma başvurularında başvuru bedeli aranmayacağını açıkladı.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI