27 Mart 2024 Çarşamba
Ana SayfaEtkinlik Takvimi29 Nisan 2015 / Uluslararası Yatırım Zirvesi

29 Nisan 2015 / Uluslararası Yatırım Zirvesi

Körfez sermayesinin uluslararası yatırım fonları ve yatırımcıları; Türkiye’ye yatırım yapmış uluslararası şirketlerin üst düzey yöneticileri ve Türkiye hükümetinin en üst düzey temsilcileri ile Raffles İstanbul Zorlu Center’da, 29-30 Nisan’da düzenlenecek“Uluslararası Yatırım Zirvesi”nde buluşuyor.

“Ortadoğu Ekonomi Platformu” ve “İstanbul Yatırım Derneği” işbirliğiyle bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan “Uluslararası Yatırım Zirvesi”; Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden enerji, teknoloji ve inşaat alanında karar verici yatırımcıları ağırlıyor.

Başta Katar Yatırım Otoritesi Fonu Başkanı Şeyh Abdullah Al Thani olmak üzere, toplam 1,5 trilyon dolarlık Körfez yatırım fonlarını yöneten katılımcılar; iki gün sürecek olan Zirve’de, Türkiye’ye yatırım yapmış uluslararası şirketlerin ve fonların yöneticileri ve Türkiye hükümetinin en üst düzey temsilcileri ile görüşme, fikir alışverişinde bulunma ve Türkiye’deki fırsatları değerlendirme imkanı bulacaklar.

Vodafone’un Teknoloji ve Mobil İletişim sponsoru olduğu Zirve’nin organizatörlerinden İstanbul Yatırım Derneği’nin Başkanı Mehmet Ulusoy, amaçlarının, Türkiye’nin ve İstanbul’un küresel bir yatırım merkezi haline gelmesine katkı sağlamak olduğunu söylüyor.

“Körfez’in önde gelen yatırımcılarını, Türkiye’ye yatırım yapmış şirketlerin üst düzey yöneticileriyle, bürokrasinin ve hükümetimizin önde gelen isimleriyle buluşturarak İstanbul’un cazibesini herkese göstermek, yeni yatırımların yolunu açmak istiyoruz” diyorUlusoy ve sözlerine şöyle devam ediyor: “Geçen seneki Zirve’ye, hükümetimizi temsilen Enerji, Ekonomi ve Çalışma Bakanlarımız katıldı. Körfez’in önde gelen yatırımcılarıyla görüştüler. Bu sene de geniş katılımla benzer bir ortam yaratacağız. Böylece hem İstanbul’un hem de Türkiye’nin gücüne güç katacağız.”

Ortadoğu Ekonomi Platformu Başkanı Erdin Özel ise Zirve’ye ilişkin açıklamasında, “Türkiye’nin güçlü ve istikrarlı ekonomik yapısı tüm dünyada takdir edilen siyasi duruşu ile yatırımcılar için cazibe merkezi olmuş ve yatırımların güvenli limanı haline gelmiştir” diyor ve ekliyor: “2015 yılı yatırım yılı olacaktır. Önümüzdeki günlere körfez menşeili fonlar ülkemizde büyük yatırımlara imza atacaklardır.”

“Enerji”, “İnşaat”, “Teknoloji” ana başlıkları altında gerçekleştirilecek olan Zirve’de “Küresel Yatırım”, “Teknoloji Yatırımları-4G”, “Mega Projeler ve Gayrimenkul Yatırım Fırsatları”, “Türkiye’de Enerji Fırsatları ve Süreç” ve “Televizyon ve Eğlence Sektöründe Büyük Prodüksiyonlar ve Yatırımlar” başlıkları altında özel oturumlar da düzenlenecek. 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI