28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaEtkinlik Takvimi27 Ocak 2015/ İnşaat Sektörü Zirvesi

27 Ocak 2015/ İnşaat Sektörü Zirvesi

İnşaat sektörü, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Müteahhitler Birliği organizasyonuyla Ankara’da 27 Ocak Salı günü düzenlenecek İnşaat Sektörü Zirvesi’nde tüm yönleriyle masaya yatırılacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun himayesinde düzenlenecek zirvede, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi planlanan büyük altyapı projeleri, ulaşım, enerji yatırımları, kentsel dönüşüm hamlesi ve yurtdışı müteahhitlik hizmetleriyle büyük bir potansiyele sahip inşaat sektörünün sorunlarına kalıcı ve sağlıklı çözümler üretilmesi hedefleniyor.

İnşaat Sektörü Zirvesi, yurtiçinde ve yurtdışında fırsatların iyi değerlendirilebilmesi, ihtiyaç duyulan yapısal değişimlerin belirlenmesi ve mevzuatın detaylı bir şekilde ele alınarak eksiklik ve çelişkilerin giderilmesi amacıyla sektörün tüm oyuncularını ve hükümet temsilcilerini bir araya getirecek.

Başbakan ve ilgili tüm bakanlar katılacak

Başbakan Davutoğlu’nun yanı sıra ilgili tüm bakanlar ile TMB, GYODER, KONUTDER, İNTES ve TürkMMMB yönetim kurulu başkanlarının yer alacağı zirvede; yatırımcıdan müteahhide, çalışandan nihai tüketiciye kadar toplumun çeşitli kesimlerinden, yüzlerce alt sektörü ve milyonlarca insanı doğrudan etkileyen inşaat sektörüyle ilgili özellikle mevzuat ve uygulamadaki sorunlara çözüm aranacak. Dünyanın En Büyük 250 Müteahhidi listesinde 42 firmayla ikinci sırada bulunan Türk inşaat sektörünün uluslararası standartlarda, dünyaya öncülük eden sağlıklı bir yapıya kavuşması için neler yapılabileceği değerlendirilecek.

TMB: 63 yıllık deneyimimizle bu görevi üstlendik

Zirvenin organizasyonunu üstlenen Türkiye Müteahhitler Birliği’nin Başkanı Mithat Yenigün, hükümetin 2023 yılı için iddialı hedefler ortaya koyduğunu vurgulayarak, tüm kamu kuruluşları ve yerel yönetimlerin de stratejik planlama ve program uygulamalarını bu çerçevede oluşturduğuna dikkat çekti. Yenigün, “Biz de bu amaçla 63 yıllık deneyimlerimize dayanan tespitlerimizi hem Hükümetimiz, hem yerel yönetimler, hem de kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşmayı görev kabul ettik” dedi.

Üyelerinin, yurtiçinde inşaat sektöründe yapılan tüm işlerin yüzde 70’ini, yurtdışındaki işlerin yüzde 90’ını gerçekleştirdiklerinin altını çizen TMB Başkanı Yenigün, “26 Kasım 2014 tarihinde, üzerinde uzun süre çalıştığımız İnşaat Sektörü Bildirgesi'ni kamuoyunun bilgisine sunduk. Bu bildirge ile hem yurtiçi hem yurtdışı projeler bazında, altyapı, kentsel dönüşüm, şehirleşme, iş sağlığı ve güvenliği, sürdürülebilir inşaat kavramı gibi; toplumun her kesimini ilgilendiren konuları analiz ettik. Sorunları değerlendirdik, çözüm önerilerini sıraladık. Bildirgeyi hükümetimiz ile paylaştık. Sayın Başbakanımızın talimatı ile sektöre öncülük eden bir kuruluş olarak Ekonomi Bakanlığı ile birlikte tüm sektör temsilcilerinin katılacağı bu zirveyi organize ettik. Ana hedefimiz, Türkiye’nin 2023 yılında dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına girmesidir.” şeklinde konuştu.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI