22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden Haberler10 yılda 50 milyar dolar tasarruf etmek mümkün!

10 yılda 50 milyar dolar tasarruf etmek mümkün!

Emre Çamlıbel, dönüşümle birlikte binalardaki enerji tasarrufunun önemine işaret ederek,  bundan sonra yapılacak binaların tamamının enerji tasarruflu olması halinde Türkiye’nin 10 yılda 50 milyar dolar enerji tasarrufu yapacağını söyledi.

Konuta enflasyon zammı

Yeni yılda konuta olan zammın enflasyon oranında yüzde 6-7 civarında olacağını vurgulayan Çamlıbel, ancak KDV oranlarının yüzde 18’e çıkarılmasının fiyatları biraz artıracağını kaydetti.

Mega projelerden olan 3. Köprü, 3. havaalanı,  Yenişehir projelerinin başladığını anımsatan Çamlıbel, bunların sektör açısından gelecek yıl için önemli adımlar olduğunu belirtti. Çamlıbel, 2014’ün de 2013 kadar iyi geçeceğine inandığını ifade ederek, şöyle konuştu: “2013’te gördüğümüz yüzde 7.5 büyümenin 2014’te de devam edeceğini ve ruhsatların da 1 milyon civarında kalacağını düşünüyorum. Ancak konutta KDV’nin yükselmesi olumsuz bir durum. Bir de konut satışında dolayı harçlar ve vergiler var. Bu nedenle konutlarda yüzde 12 civarındaki dolaylı vergi ve haçlar azaltılmalı.”

Arsa fiyatları yüksek

İstanbul’da arsa maliyetlerinin çok yüksek olduğunu ve bunun da fiyatları tırmandırdığını belirten Çamlıbel, “Orta ve alt gelir gurup için yapılacak konutlardaki arsada da KDV’nin indirilmesi gerekir” dedi. 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI