28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaYazar1 koy 3 al

1 koy 3 al

Gayrimenkul sektöründe yıllarını “ pazarlama ve satış “ ağırlıklı veren biri olarak “ gayrimenkulün “ yatırım aracı olarak gösterilmesine karşıyım.

Yıllarca ekonomistlerin yatırım araçları alternatiflerinde yer verdiği  “ ALMA ZAMANI “ kavramı ile sundukları  öngörüleri anlamam,anlamazlıkdan gelirim.

Şimdi ise; gayrimenkul sektör aktörlerinin “ 1 KOY 3 AL “ söylemlerini sıkca duymaya başladık. Gayrimenkul aktörlerinin, sektörü  “ kazanç kapısı “ olarak sunmaya başladığı dönemde artık, ekonomistlere kızmamak lazım.

Bu öngörüleri duyunca yıllar önce yaşadığımız faizlerin havalarda ucuştuğu “ banker krizi dönemini “ hatırlıyorum.  Her kez birbirinden fazla faiz veririken, olan ana paralara oldu…

Yaşam projeleri; en doğru yatırım projeleridir. Çünkü; insanın kendine olan yatırımı önemli ve değerlidir.  Bir projede olası yatırımcı oranı proje büyüklüğüne göre  %10-15’ler seviyesinde seyretmelidir. Herkesin yatırımcı olarak girdiği piyasada hiç kimse kazanamaz !

Gayrimenkul sektörü bugün geldiği konum itibarı ile artık “ bacasız sanayi “, dir. Artık ne sanayiciler, ne de sanayi dönemsel değildir.

Bugünü kurtaralım diye; yarınlarımızı feda etmeyelim…  

 

BİLGE ÖZDEMİR

[email protected]   Twitter: @blgozdemir

Emlakchi İstanbul Gayrimenkul Pazarlama Ltd.Şti 

PROJE BİLGİ FORMU

Bilge Özdemir
Bilge Özdemir
Bilge Özdemir, pazarlama ve işletme konularında yurtdışı ve yurtiçinde eğitim almış ve önde gelen firma ve gayrimenkul projelerinde uzun süre üst düzey profesyonel yöneticilik yapmış, sektörü bilen, proje geliştirip yönlendiren, proje pazarlama ve satış misyonundan gelen vizyon sahibi girişimcidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI