29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden HaberlerKonutun anahtarı yabancıda

Konutun anahtarı yabancıda

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgiye göre, İstanbul'da yabancılara satılan konut sayısı bu yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 150 artarak 2 bin 517'ye yükseldi.
 
Türkiye genelinde yabancılara konut satışı ocak-haziran döneminde 2013 yılı ilk yarısına göre yüzde 63 artarak 5 bin 234'ten 8 bin 507'ye çıktı.
 
Yabancıların konut satın aldığı iller incelendiğinde, geçen yıl satılan konutların yaklaşık yarısının Antalya'da olduğu, bu yılın ilk yarısında ise yabancıların ilgisinin Antalya'dan İstanbul, Sakarya ve Bursa'ya kaydığı görüldü.
 
Bu yılın ilk yarısında İstanbul'da yabancılara satılan konut sayısı geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 150 artarak bin 8'den, 2 bin 517'ye yükseldi, geçen yıl sonuna göre de yüzde 3 arttı. Yabancılar geçen yıl İstanbul'dan satın aldıkları konutlardan fazlasına bu yılın ilk yarısında sahip oldu. Yabancılara konut satışında bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre en fazla artış bin 509 konutla İstanbul'da oldu.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI